Liefste Karen Damen,

Liefste Karen Damen,

Liefste Karen Damen,

Hopelijk gaat het goed met jou. Ik grijp wat er, in de niet-echte-wereld die online heet, allemaal met jou gebeurd is, aan om anderen te helpen. We, en we zijn niet met velen, dat is waar, maar we zagen je op TV een plaat maken, waar je je ei helemaal in kwijt kon. Nederlandstalige liedjes die een beetje aanleunen bij al die mooie liedjes die we kennen vanop de meest-romantische vakanties in het Zuiden van Frankrijk. Je lijkt wel een beetje de Vlaamse Zaz soms, als ik het zo hoor.

Heel veel mensen, die het programma niet gezien hebben, vonden het nodig via allerlei fora, op Facebook en Twitter, te oordelen over wat ze niet gezien hadden. Ik kan me inbeelden, als je je zo helemaal blootgeeft, dat dat echt pijn kan doen. ‘Trek het je niet aan,’ is een dooddoener, ik weet het, maar eigenlijk ook waar, niet? Al die mensen die heel de dag niets anders te doen hebben dan hun verbitterde mening te delen op het internet, kunnen toch niet anders dan heel zielige persoonlijkheden zijn? Verbitterd omdat ze van het leven niet gekregen hebben wat jij ervan gemaakt hebt. Hopend dat jij met je mooie gezichtje tegen de muur zou lopen om zichzelf daarna beter te voelen dat ze gelijk hebben gekregen. ‘Kijk eens, ik had gelijk, zie ik ze al zeggen op familiefeesten, die Karen kan er niets van, zonder de hulp van Gertje.’

Wat ik je eigenlijk wilde zeggen, en niet alleen tegen jou, maar ook tegen anderen die veel tegenwind krijgen online, is dat je het niet aan je hart moet laten komen. Die paar mensen die heel de dag niets anders te doen hebben dan hun gal te spuwen (vermoedelijk omdat ze geen werk hebben, want anders heb je zo veel tijd niet om te doen wat ze doen), zijn de kleine minderheid. De grote meerderheid, die je wel weet te appreciëren, houdt zich niet bezig met negativiteit en haat te spuwen op Facebook. De grote meerderheid, die koopt gewoon je plaat en geniet van wat jij te bieden hebt. Het zijn die mensen die luidkeels meezingend achter het stuur in de file genieten van wat jij gemaakt hebt. Het is de zwijgende massa die ervoor zorgt dat je plaat nu al twee weken op 1 staat! Ik zou zeggen: laat die paar 100 zieligaards die niet alleen jou, maar vele andere mensen hun succes niet gunnen, zich maar lekker wentelen in hun zelfmedelijden…niet?

XoXo,

Jess.

Gesponsorde artikelen