Like a Boss: deze 11 rebellen werden legendarisch

Je hebt twee soorten mensen: helden en zij die naar hen opkijken. Sommige mensen creëren hun eigen regels en gaan hun eigen weg. Vaak met succes, maar ze hebben er risico’s voor moeten nemen. Deze 11 durvers deden hun zin en werden legends, like a boss.

1. James Dean

James Dean lijkt zowat de uitvinder van de rebellie te zijn. Dat heeft wellicht te maken met zijn succesfilm ‘Rebel Without a Cause‘, maar zijn karakter zat er ook voor iets tussen. Vader Dean wilde dat zoonlief rechten ging studeren, maar de eeuwige rebel vertrok naar de acteerschool. De rest is geschiedenis.

2. Pablo Picasso

In een fascistisch regime een wereldberoemd kunstwerk maken waarmee je je eigen regering tegen de borst stoot, je moet het maar durven. Guernica is het bekendste werk van Picasso geworden en belichaamt het rebelse karakter van de man. Picasso was een eeuwige rebel. Zijn genialiteit maakte van hem de bekendste kunstschilder ter wereld.

3. Quentin Tarantino

Tarantino volgde niet meteen de juiste weg om een groot regisseur te worden. Hij ging zelfs amper naar school, maar hij leerde de stiel door in een videotheek te werken. Intussen is Quentin Tarantino een gevierd regisseur in Hollywood, die de regels van de film naar zijn hand zet.

4. Madonna

De Queen of Pop vertegenwoordigt zelfs op haar 55ste nog steeds de vrouwelijke rebellie. De expliciete kostuums, de extravagante shows en de over the top dansjes maken van Madonna een eeuwige rebel. Eventjes uit de spotlights? Geen probleem, dan draaien we Britney Spears even binnen!

5. Daniel Norris

Deze relatief onbekende hippie-held wordt stilaan een legende bij de Amerikaanse jongeren. De 21-jarige Norris heeft een miljoenencontract bij baseballclub Toronto Blue Jays, maar verkiest een Volkswagen-busje boven een luxueuze villa. Respect!

6. Terry Kubicka

What the hell doet een kunstschaatser in dit lijstje? Wel,… De Amerikaan Terry Kubicka was de allereerste schaatser die een achterwaartse salto maakte op het ijs. En meteen ook de laatste, want meteen na zijn trucje werd de backflip door de schaatsbond verboden, wegens te gevaarlijk.

7. Rob ‘Sluggo’ Boyce

Nog eentje in de categorie ‘zotte toeren’: Rob ‘Sluggo’ Boyce is de allereerste skateboarder die op een ramp een backflip landde. Tot dan dacht iedereen dat het dodelijk was om die stunt uit te proberen. De rebelse skater is tot nu toe nog steeds de enige die tijdens een officiële wedstrijd een backflip deed.

8. Elvis Presley

Nog meer dan Madonna is Elvis het icoon van de popmuziek. Nadat Chuck Berry in de jaren vijftig de rock-‘n’-roll in het leven riep, was het Elvis Presley die het genre naar het grote publiek bracht. In de fifties werd hij verguisd door de oudjes, maar de rebelse jeugd droeg hem op handen.

9. Felix Baumgartner

In het rijtje ‘De zotten zijn de wereld nog niet uit’: Felix Baumgartner deed wat onmogelijk leek. De man ondernam een parachutesprong vanuit de ruimte. Hij werd de eerste mens die zonder enige vorm van motor de geluidsmuur doorbrak. Of hoe je de wetten van de natuur kan ombuigen.

10. Rik Coppens

Of hoe een kleine Antwerpenaar de regels van het voetbal naar zijn hand zette. Beerschot-icoon Rik Coppens werd wereldberoemd toen hij in 1957 als Rode Duivel tegen IJsland een strafschop in drie tijden nam. De IJslandse voetballers schreeuwden moord en brand, maar officieel was er niets aan de hand. Rik Coppens overleed begin dit jaar, maar blijft eeuwig beroemd dankzij zijn penalty.

11. Christopher McCandless

In 1992 gaf Christopher McCandless zijn rijkeluisleventje op om een eenzaam leven in de wilde natuur in Alaska te leiden. De man vond zijn slaapplek in ‘The Magic Bus’, maar overleed uiteindelijk in het onherbergzame Alaska. McCandless is dan wel vroeg gestorven, maar hij bereikte wat elke natuurliefhebber zou willen bereiken: een leven in the middle of nowhere, los van alle zorgen.

Wie zijn eigen weg inslaat haalt duidelijk meer uit het leven. Maar je moet de risico’s durven nemen. YOLO! Ook HP durft out of the box denken. Het beste bewijs daarvan is hun nieuwste product, de HP Pavilion x360. Je eigen regels maken en alle tradities overboord!