Lin-Manuel Miranda maakt opvallend lied voor ‘Big Mouth’ seizoen 7

Sinds vorige week staat het nieuwe seizoen van Big Mouth op Netflix. Dat seizoen is het voorlaatste en daarbij hebben de makers alvast enkele opvallende registers opengetrokken. Zo maakte Lin-Manuel Miranda een lied voor de reeks. Miranda was hiervoor vooral bekend als componist voor Disneyfilms als Encanto en Moana.

Al sinds 2017 verschijnt er elk najaar een nieuw seizoen van Big Mouth. Ook dit jaar, op 20 oktober, verschenen er nieuwe afleveringen. Dat brengt de teller ondertussen op zeven seizoenen. Ook volgend jaar komt er nog een seizoen, maar daarna houdt de serie ermee op. Voor het voorlaatste seizoen konden de makers rekenen op de hulp van Lin-Manuel Miranda voor een wel heel opvallende song.

Big Mouth

Big Mouth volgt een groep vrienden tijdens hun pubertijd. Tijdens die zoektocht naar zichzelf krijgen ze de hulp van opvallende wezens als Love Bugs, Shame Wizards, Depression Kitty’s en Hormone Monsters. Alles waar een normale puber dus wel eens last van heeft.

Volgend jaar komt er met een achtste seizoen een einde aan de reeks. Naast Big Mouth is er ook nog de spin-off Human Resources, maar ook die zal na z’n volgende seizoen stoppen. Maar eerst is er dus nog een zevende seizoen om van te genieten.

Waiting for Little Hairs

In dat nieuwe seizoen zien we opnieuw hoe de pubers worstelen met zichzelf. Voor een van die momenten riep maker Nick Kroll zelfs de hulp in van Lin-Manuel Miranda. Miranda is vooral bekend door zijn werk als songwriter voor Disneyfilms als Encanto, Moana en de nieuwste versie van The Little Mermaid. Maar daarnaast maakte hij ook de succesmusicals Hamilton en In The Heights.

Voor Big Mouth schreef Miranda een song in het Spaans, zijn tweede taal. Die song heet Esperando Pelitos en betekent in het Engels zoveel als Waiting for Little Hairs. Het lied gaat over een personage die ongeduldig wacht op de eerste haartjes op zijn borst, onder zijn navel en rond zijn geslachtsdelen. De song is op z’n minst opvallend te noemen, maar lijkt wel al meteen te scoren.

Beluister Esperando Pelitos hier:

Big Mouth seizoen 7 is nu te zien op Netflix. Bekijk onze lijst met 50 beste series op Netflix hier.

Meer
Lees meer...