Live-action remake van ‘Aladdin’ zal nieuwe songs krijgen

Live-action remake van ‘Aladdin’ zal nieuwe songs krijgen

De live-action remake van de Disney-klassieker ‘Aladdin’ zal verschillende nieuwe liedjes krijgen. Dat heeft het songwritingduo Benj Pasek en Justin Paul, die ook de muziek voor ‘La La Land’ verzorgden, bevestigd.

Het grote succes van de live-action remake van Beauty and the Beast (lees hier waarom die hype volledig terecht was) maakte duidelijk voor Disney dat er een hoop geld zit in reboots van hun oude klassiekers. Mulan, De Leeuwenkoning, De Kleine Zeemeermin, Dumbo, … Voor zowat alle Disney-toppers wordt er momenteel gewerkt aan een live-action remake, maar er wordt misschien nog wel het meest verwacht van de reboot van het iconische Aladdin.

Prins Ali

Disney heeft zo niet alleen Will Smith weten te strikken voor de rol van Geest, maar ze hebben met Benj Pasek en Justin Paul, die verantwoordelijk waren voor de muziek van de gevierde film La La Land, twee muzikale genie├źn onder de arm genomen om de remake van muziek te voorzien.

Met, onder andere, Prince Ali (Prins Ali), A Whole New World (Een Nieuw Begin), Friend Like Me (Zo’n Vriend Als Ik) en One Jump Ahead (Een Sprong Vooruit) heeft de animatiefilm natuurlijk al een hoop fantastische songs, maar net zoals in Beauty and the Beast zal ook deze remake nieuwe songs bevatten. Dat wisten we al even, maar nu heeft het songwritingduo in een interview met Variety ook meer uitleg geven over die nieuwe liedjes.

Een Oosterse Nacht

“We mochten een nieuw lied schrijven voor Jasmine”, legt Paul uit. “Alan (Menken, de componist van de originele muziek die ook meewerkt aan de nieuwe film, red.) heeft een prachtig stuk muziek geschreven en (Naomi) Scott (die Jasmine zal vertolken, red.) is fantastisch!” Maar niet alleen Jasmine krijgt een eigen song, de twee mochten ook een nieuw duet schrijven. “Het wordt een lief lied”, stelt Paul, die ook liet vallen dat ze een nieuwe strofe voor het iconische Arabian Nights (Een Oosterse Nacht) mochten maken.

Kijk hieronder nog eens naar de fantastische opening van de animatiefilm met de klassieker Arabian Nights:

De live-action remake van Aladdin staat gepland voor 24 mei 2019. Wie niet tot dan kan wachten, kan hier nog eens de animatiefilm bekijken!

Gesponsorde artikelen