Live seks in containers: Britten spuwen Goedele Liekens uit door haar nieuwe tv-programma

Live seks in containers: Britten spuwen Goedele Liekens uit door haar nieuwe tv-programma

Seksuologe Goedele Liekens is sinds gisteren als seksuologe op het kleine scherm te zien in het Verenigd Koninkrijk. Ze geeft advies aan koppels in het ietwat controversiële Britse programma Sex Box op de commerciële zender Channel 4. Na de goede raad, hebben koppels ter plekke seks in containers. En hoewel ‘onze’ Goedele Liekens zich er als een vis in het water voelt, kunnen de Britten het concept niet unaniem smaken, verre van zelfs.

Sex Box is een live programma op de Britse commerciële zender Channel 4, waarin koppels seks met elkaar hebben in een container. Dat doen ze om aan hun relatie te werken en ze krijgen daarbij dus advies van niemand minder dan seksuologe Goedele Liekens. Na het advies gaan de koppels hun container binnen en mogen ze aan het ‘echte werk’ beginnen.

Buiten wacht een livepubliek samen met honderdduizenden kijkers hen op. De vrijpartij zelf is niet live te volgen, maar wanneer de koppels terug uit de container komen, vertellen ze in geuren en kleuren over wat zich daarbinnen heeft afgespeeld.

“Stop niet als je de spanning voelt komen”

In de eerste aflevering maakt Faye haar opwachting, de studente zou in het programma voor het eerst seks hebben met een andere vrouw. De andere hoofdrol is weggelegd voor de biseksuele Luke die in één van de containers seks zou hebben met een vriendin.

Aan Faye zegt Goedele dat ze “zeker niet mag stoppen als ze de spanning voelt komen, want dan kan het juist gebeuren.” Hoewel Goedele advies geeft als professionele seksuologe, vraagt presentator Steve Jones ook tips van het publiek. Zo zegt iemand dat “je het als een geheel moet benaderen. Wees niet bang om voor die clitoris te gaan.”

Als je het zo leest, klinkt het allemaal een beetje plat en voyeuristisch. En aan de reacties te zien, is dat ook hoe het programma is overgekomen bij de Britse kijkers. De Britse tv-recensent Andrew Collins van The Guardian vat dat gevoel nogal sarcastisch samen: “Ze zeiden niet eens hoelang de seks heeft geduurd. Het had interessant geweest om ze te timen, om te zien wie eerst klaarkwam.”

Reacties op Twitter variëren van plaatsvervangende schaamte …

… tot regelrechte afschuw

Ook de seksuele nieuwsgierigheid van Faye valt niet bij iedereen in goede aarde …

… hoewel daar ook tegenin gegaan wordt

Sommigen zien er weer wel de humor van in

Hehe, herkenbaar

Maar deze is misschien nog wel ’t meest de nagel op de kop: Goedele Liekens, en Sex Box als programma, laten een kans liggen om mooie en educatieve televisie te maken …

… al zou dit mee aan de oorsprong hebben kunnen liggen van de felle kritiek

Nieuwsgierig? Bekijk hier de trailer van het programma

Gesponsorde artikelen