Liveblog donderdag 8 januari 2015

In Parijs gingen de lichten van Eiffeltoren uit voor de medewerkers van Charlie Hebdo.
In het Franse Bourgoin-Jailleu (Isère) is een 17-jarige jongen van Maghrebijnse afkomst in elkaar geslagen door vier of vijf personen tijdens een eerbetoon aan de slachtoffers van Charlie Hebdo. Het zou gaan om een racistische daad. De Franse minister van Cultuur Fleur Pellerin wil ongeveer een miljoen euro vrijmaken voor Charlie Hebdo.Hackersgroep Anonymous kondigt naar aanleiding van de aanslag op Charlie Hebdo aan het op te nemen tegen fundamentalisten.In de Spaanse hoofdstad Madrid is vandaag een metrostation ontruimd na een vals bomalarm.In Brussel hebben tientallen cartoonisten en journalisten een minuut stilte gehouden voor hun collega’s van Charlie Hebdo.

Op de Place de la République in Parijs stromen opnieuw mensen toe voor een manifestatie naar aanleiding van de aanslag gisteren. 

De Arabische Liga veroordeelt streng “de afschuwelijke misdaad” die werd gepleegd tegen de redactie van Charlie Hebdo en keurt het geweld tegenover de pers af. Islamitische Staat noemt de daders van de aanslag op Charlie Hebdo “helden” in een radiobericht.Moet je zo meteen nog op de baan? Let dan goed op, want door de hevige regen van vandaag liggen veel wegen er glad bij. Niet te snel is dus de boodschap.Vier betogers die in november de Brusselse politie bekogelden, hebben allemaal een werkstraf van maximaal 300 uur gekregen.In Brugge zijn twaalf illegalen ontsnapt uit het gesloten centrum, meldt het VTM Nieuws.Het is al uren flink aan het regenen en dat veroorzaakt op sommige plaatsen problemen. Zo is in Grimbergen de Westvaardijk afgesloten. In Galmaarden en Herne dreigt de Mark te overstromen, meldt de VRT.Nous sommes Charlie! Ook docenten en studenten van de opleiding journalistiek en Grafisch Ontwerp aan de Hogeschool PXL doen mee.De verdachten van het bloedbad bij Charlie Hebdo zitten volgens verschillende Franse media op honderd kilometer van Parijs.De volgende editie van Charlie Hebdo zal volgende week in één miljoen exemplaren verschijnen. Normale oplage: 45.000.Het is weer zover: de tweet die Donald Trump iedere winter minstens één keer verstuurt:De evacuatie in Gare du Nord duurde niet lang. Volgens een ooggetuige is er geen sprake van paniek en is het station grotendeels terug open met uitzondering van het Eurostargedeelte. Ook het Gare du Nord in Parijs wordt nu ontruimd. Er is een verdacht pakketje gevonden. Indrukwekkende minuut stilte in Frankrijk, maar ook ver daarbuiten deden ze mee:Nicolas Sarkozy is voor het eerst op bezoek geweest bij zijn opvolger in het Elysée, president François Hollande. “De beschaafde mensen moeten zich verenigen tegen de barbarij”, verkondigde hij.Twee gewapende verdachten van de schietpartij bij Charlie Hebdo zouden gelokaliseerd zijn in het noorden van Frankrijk.De agente die vanochtend in Parijs werd neergeschoten, is overleden aan haar verwondingen.De skipistes in ons land hebben de deuren opnieuw gesloten. Daarmee is een einde gekomen aan de winterprik van eind december.2014 was het zwaarste filejaar ooit in ons land. Vooral de treinstakingen hebben de uren in de file flink opgedreven. In totaal stond er meer dan 1.000 uur een file van 100 kilometer.Mooi!In het Limburgse Schulen is vanochtend een trein ontspoord. De trein botste tegen een auto die op de spoorweg was stilgevallen. De passagiers zijn ongedeerd.Een nieuwe schietpartij in Parijs: minstens één persoon is gewond geraakt: lees HIER meer.In verschillende grote steden zijn mensen gisterenavond spontaan op straat gekomen uit protest tegen de aanslag in Parijs. Ook in Amerikaanse steden zoals New York en Washington.Na de aanslag bij Charlie Hebdo zijn al verschillende arrestaties verricht, zegt de Franse premier Manuel Valls. Al zeven mensen zijn opgepakt, hun identiteit is nog niet bekend.
Meer
Lees meer...