Left Right
scrollTop top

Lokerse Feesten 2019 gaan hard met The Offspring, Heideroosjes en nog meer punk


Lokerse Feesten 2019 gaan hard met The Offspring, Heideroosjes en nog meer punk

De organisatoren van de Lokerse Feesten zijn zo’n dwarsliggers dat ze op de metaldag van het festival vier punkacts geprogrammeerd hebben. Maar dat het kleppers zijn om een linkerbeen bij kwijt te moshen, is een understatement.

De Lokerse Feesten pakken uit met The Offspring, NOFX, Heideroosjes en The Damned. De metaldag van het festival gaat door op 6 augustus, maar er zullen dus vooral punkiconen te horen zijn. En wij klagen niet. Eerder werd al verklapt dat Oscar and the Wolf naar de Lokerse Feesten komt op 11 augustus. De Lokerse Feesten gaan door van 2 tot 11 augustus 2019. Tickets zijn hier beschikbaar.

Van punk niet veel kaas gegeten? Dit mag je verwachten.

(Zo ziet de voorlopige affiche van Graspop eruit.)

The Offspring

De mannen van The Offspring zijn al actief sinds 1984. Ze braken echter pas tien jaar later door met hun single Come Out and Play van hun derde album ‘Smash’. De muziek van The Offspring is melodisch, aanstekelijk en een tikkeltje cheesy. Hits zoals The Kids Aren’t Alright, Pretty Fly (For a White Guy), Self Esteem en Why Don’t You Get A Job? maakten van de Californische punkers absolute supersterren en zetten na jaren nog steeds aan tot moshen, skateboarden en ander kattenkwaad.

(Zo ziet de voorlopige line-up van Rock Werchter 2019 eruit.)

Heideroosjes

De Heideroosjes gaven er in 2012 de brui aan, maar ter gelegenheid van hun dertigjarig bestaan, geven ze een paar reünieshows. Dat er veel actie zal zijn bij en interactie met het publiek staat al zo goed als vast. Hits als I’m not deaf I’m just ignoring you, United scum, Time is ticking away, Damclub hooligan, Ik wil niks en Iedereen is gek (behalve jij) zullen beslist niet ontbreken.

(AC/DC gaat dit jaar nog een nieuwe plaat uitbrengen met zanger Brian Johnson.)

NOFX

Ook NOFX bestaat al bijna dertig jaar. De heren staan bekend om hun asociaal gedrag in beschonken toestand en zijn niet vies van een vettig mopje. Hun vijfde album ‘Punk in Drublic’ is een aanrader. Bovendien verwerken ze elementen van ska in hun muziek. Wij verwachten ons aan meebrullers zoals Don’t call me white, Stickin’ In My Eye, Idiots Are Taking Over en Eat the Meek.

(Deze artiesten staan op Dour 2019.)

The Damned

De mannen van The Damned zijn een van de pioniers van het punkgenre. De groep werd in 1976 opgericht in Londen en was de eerste groep in z’n genre die een single (New Rose) en een plaat (‘Damned Damned Damned’) uitbracht. Ze waren de Sex Pistols en hun ‘Never Mind the Bollocks’ enkele maanden voor. Tweede punt waarop The Damned de Sex Pistols overtrof: de groep bleef bestaan. In de jaren 80 was The Damned een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de gothicstroming binnen de new wave. De boys droegen vampierenschmink en victoriaanse outfits en hadden nektapijtjes waarvan je ogen spontaan in de fik vliegen. Vorig jaar brachten ze nog de plaat ‘Evil Spirits’ uit.

(Dit is de voorlopige affiche van Best Kept Secret 2019.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308