Lokerse Feesten lossen kleppers waaronder Kasabian, dEUS, Front 242 en 2manydjs

Lokerse Feesten lossen kleppers waaronder Kasabian, dEUS, Front 242 en 2manydjs

Festivalgangers, spring maar een gat in de lucht want de Lokerse Feesten hebben weer zeven nieuwe kleppers verklapt. De hoofdvogel is de rockband Kasabian. Ook Manic Street Preachers en de Belgische trots dEUS komen naar het festival. En de EDM-fans worden niet vergeten: onder andere 2manydjs komen naar Lokeren. Eerder werden onder meer Dropkick Murphys, Bad Religion en Simple Minds al aangekondigd.

De Britse rockband Kasabian komt op vrijdag 10 augustus naar de Lokerse Feesten. Ook Manic Street Preachers en dEUS, met een nieuwe gitarist, staan die dag op het festival.

De volgende dag is helemaal gewijd aan de veteranen van de elektronische muziek. Front 242 is headliner. Hun openers zijn 2ManyDJs met een Bonzai on valium-set, Gary Numan en Cherry Moon Legends.

Eerder werden onder andere Simple Minds en Arsenal al aangekondigd op vrijdag 3 augustus. Onder andere Gojira, Brides of Lucifer, Hatebreed en Steel Panther werden al gelost voor de ‘metaldag’ op zondag 5 augustus. Onder andere Dropkick Murphys en Bad Religion komen op woensdag 8 augustus naar Lokeren.

Enkele uitblinkers:

Kasabian

Kasabian is één van de grootste moderne rockgroepen uit Engeland. Sinds hun self-titled debuut uit 2004 zijn ze niet meer weg te denken uit de Britse rockscene. Met hun volgende plaat Empire uit 2006 brak de band internationaal door. De mannen van Kasabian staan bekend om hun stuwend gitaargeluid, melodische, dominante vocals en in your face-teksten over zware en abstracte onderwerpen.

De groep was al het voorprogramma van onder andere de Rolling Stones, Oasis en de Black Rebel Motorcycle Club. Hun bekendste nummers zijn Fire, Ill Ray (The King), You’re In Love With a Psycho en Club Foot.

dEUS

We mogen ook dEUS verwelkomen, nog altijd één van de bekendste rockgroepen van ons land. Als Belgen mogen we echt fier zijn op de band. Zo tekenden ze in de jaren 90 als eerste Belgische rockgroep een contract bij een grote Britse platenfirma.

De groep deed wat iedereen onmogelijk achtte: op grote buitenlandse festivals optreden. Nu is de band van Tom Barman helemaal terug met een nieuwe gitarist Bruno De Groote. Hun grootste hits zijn Instant Street, Suds & Soda, Nothing Really Ends, Roses en The Architect.

Front 242

Front 242 ontstond in de jaren 80 uit de new wave-traditie. Hun trademarks: machinale beats en een duistere sfeer. De heren worden gezien als één van de voorlopers van de Europese techno– en industrialmuziek.

Wat maakt hen uniek: de groep bestaat uit een live drummer, een live zanger en maar liefst drie toetsenisten. Alles wordt live gemixt en gesampled. De grootste hits van Front 242 zijn Headhunter, Quite Unusual, No Shuffle, Masterhit en Circling Overland.

De Lokerse Feesten gaan door van 3 tot 12 augustus. Binnenkort worden er nieuwe namen gelost. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Gesponsorde artikelen