Londen Heathrow lanceert 3D scanners die ervoor zorgen dat liquide middelen in je tas mogen blijven

Passagiers op de luchthaven van Heathrow in Londen zullen vanaf nu sneller door de beveiliging kunnen omdat ze nu hun vloeistoffen en high-tech apparaten niet meer uit hun handbagage moeten verwijderen. De luchthaven plaatst binnenkort 3D-scanners die ervoor zorgen dat er veel minder vertragingen zullen zijn. De scanners zouden er tegen 2022 zijn en de totale investering heeft een kost van 63 miljoen euro.

Vind jij het ook altijd zo vervelend om aan de scanners in de luchthaven je hele valies overhoop te moeten halen om je laptop en je zakje met make-up eruit te halen? Dan ben je zeker niet alleen. Londen Heathrow Airport plaatst nu 3D-printers die het allemaal wat sneller laten gaan.

Meer details

Heathrow is de drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk met vorig jaar meer dan 40 miljoen passagiers en zij investeren 63 miljoen in de nieuwste CT-scanners. Tegen 2022 zouden ze in werking moeten zijn en zullen de lange wachttijden aan de controle hopelijk verleden tijd zijn.

Door de nieuwe scanners kunnen de controleurs alles veel meer in detail bekijken. Ze kunnen items in 3D-lagen zien in plaats van enkel met r├Ântgenstralen, die een veel beperkter zicht op de inhoud tonen. Maar nog altijd niet alle vloeistoffen toegelaten zijn. Het maximum blijft 100 ml per handbagage. Deze regel werd in 2006 ge├»ntroduceerd nadat op een vlucht een bom kon worden geactiveerd door explosieven in een flesje water te hebben bewaard.

Hier zie je de 3D-scanners in werking:

Gedaan met die dwaze plastic zakjes

Passagiers zullen nu geen plastieken zakjes en verpakkingen meer moeten voorzien voor hun liquide producten. Zo kan de luchthaven hun gebruik op eenmalige plastieken zakjes ook verminderen, wat beter is voor het milieu. Een medewerker van Heathrow Airport vertelde aan CNN: “Deze geavanceerde technologie, zal de luchthaven niet enkel veiliger maken, maar er ook voor passagiers voor zorgen dat ze zich meer kunnen focussen op hun reis en minder tijd moeten investeren aan de voorbereiding op de beveiliging.”

Gesponsorde artikelen