Loreen brengt met ‘Is it Love’ eerste nieuwe single uit sinds haar overwinning op het Eurovisiesongfestival

De Zweedse zangeres Loreen heeft een nieuw lied uitgebracht. Is it Love is haar eerste nieuwe single sinds ze dit jaar voor de tweede keer het Eurovisiesongfestival won. Het nummer laat de indrukwekkende stem van Loreen goed tot zijn recht komen en heeft uiteraard een aanstekelijk refrein.

Loreen schreef halverwege mei Eurovisiegeschiedenis. De Zweedse zangeres won toen met Tattoo namelijk voor de tweede keer ook de populaire liedjeswedstrijd en wordt zo pas – na Mister Eurovision Johnny Logan – de tweede dubbele winnares ooit. Na die overwinning is Loreen vastbesloten om deze keer aanwezig te blijven in de internationale hitlijsten. Daarvoor plant ze niet alleen een uitverkochte Europese tour, die haar ook langs België brengt, maar komt er ook nieuwe muziek.

Is it Love

Van die nieuwe muziek krijgen we nu het eerste resultaat. Loreen heeft met Is it Love namelijk een eerste nieuwe single uitgebracht. Het is een kort nummer dat volledig past bij haar stijl. De vergelijking met Sia is ook nooit ver weg.

Is It Love is ontstaan vanuit een zoektocht naar duidelijkheid. Het is een lied dat een liefde beschrijft en overdenkt die diep is, maar tegelijkertijd vol verwarring. Het gaat erom te beseffen dat je, om een dieper begrip van jezelf te krijgen, de dualiteit van het leven moet accepteren, dat vervorming en helderheid hand in hand gaan en net zo belangrijk zijn. En om de diepte van ware liefde te ervaren, zowel voor jezelf als voor anderen, moet je de diepte van pijn accepteren en ervaren”, zegt Loreen zelf over Is it Love.

Meer
Lees meer...