Louie van Baked Louie’s: “Af en toe zondigen moet!”

Louie van Baked Louie’s: “Af en toe zondigen moet!”

Op 12 november worden in Brussel de jaarlijkse Weekend Blog & Digital Awards uitgereikt. Bij de afgelopen edities werden bloggers in acht categorieën verdeeld. Vanaf dit jaar komt er een categorie bij en kunnen bloggers en andere online persoonlijkheden een prijs wegkapen in de volgende categorieën: beauty, deco & design, fashion, food, Instagram, personal, Pinterest, travel & city en YouTube. Maar wie zijn de genomineerden eigenlijk?

Louie Van Nieuwenborgh, de 18-jarige ‘baker boy’ achter de blog BakedLouies.com, is een van de genomineerden in de categorie food. Met zijn blog wil hij vooral jonge mensen weer aan het bakken brengen.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik was al lang bezig met bakken en het uitproberen van recepten. Ik dacht bij mezelf: “waarom deel ik dit niet op het internet?”. Zo zou iedereen ervan kunnen genieten.

Miste je iets in het medialandschap?

Nee, eigenlijk niet. Dat is ook niet de reden waarom ik begonnen ben met bloggen. In het begin was de blog vooral voor mezelf. Ik creëerde een soort database met recepten die ik leuk vond. Het waren allemaal haalbare recepten en dat apprecieerden mijn lezers blijkbaar.

Wanneer ben je begonnen met bloggen?

Ik zat in het vierde middelbaar. Dat moet dus 2011 geweest zijn. Ondertussen Ik heb al 230 gepubliceerde posts.

Vanaf wanneer werd bloggen een serieuze zaak voor jou?

Eerst was het gewoon een hobby, iets waar ik mijn vrije tijd mee vulde. Vanaf het moment dat ik een keer in de krant heb gestaan is de bal eigenlijk gaan rollen. M’n blog bereikte opeens veel meer mensen. Toen werd het allemaal interessanter voor mij. Ik kreeg meer kansen aangeboden en heb ondertussen zelfs een eigen boek kunnen uitbrengen.

Hoeveel tijd kruipt er in het schrijven van een blogpost?

Moeilijke vraag. Het hangt er natuurlijk ook vanaf waarover het precies gaat. Uiteindelijk is een blogpost het resultaat van vele uren inspiratie opdoen, tips zoeken, recepten uitproberen, de juiste verhoudingen zoeken, etc. Maar dat is juist het leuke eraan. Ik probeer minstens één recept per week online te zetten, al besef ik dat dat tijdens het academiejaar minder haalbaar is.

Wie is je doelpubliek?

Oorspronkelijk richtte ik me op jongeren. Ik wou bakken en hele zondagen in de keuken doorbrengen weer wat hipper maken. Ik probeer dus vooral een jong publiek aan te spreken. Nu, uit mijn cijfers blijkt dat iets meer dan de helft van mijn lezers van het iets oudere huisvrouwtype is. Dat vind ik helemaal niet erg. Ik ben blij dat een breed publiek plezier beleeft aan mijn blog.

Hoeveel bezoekers heb je gemiddeld per maand?

Ik heb gemiddeld 5.000 unieke bezoekers per maand. In de wintermaanden kan het wel al gemakkelijk het dubbel zijn omdat er dan meer gebakken wordt. Het is dus seizoensgebonden. Appeltaart met kaneel in de zomer is ook een gek idee.

Wat is je meest succesvolle post?

Mijn oreotaart. Daar kreeg ik de meeste reacties op. Het is een beetje mijn stempel geworden.

Verdien je er ook iets mee?

Ja, ik doe heel soms aan sluikreclame, maar enkel als ik het zelf ook een tof product vind. Ik haal mijn inkomsten uit kleine dingen om de kosten kan dekken. Ik probeer het niet al te ‘in your face’ te doen omdat ik dat zelf niet aantrekkelijk vind. Graag subtiel dus.

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik ben pas begonnen met handelswetenschappen te studeren aan de UGent. Ik weet dat het belangrijk is om eerst een diploma te behalen. Na mijn studies zou ik wel heel graag een patisserie-opleiding volgen in het buitenland. Ik heb mijn zinnen gezet op Le Condon Blue London, een gerenommeerde koksschool. Als je daar een opleiding hebt gevolgd, kan je overal aan de bak geraken. Het is wel een behoorlijke greep uit je budget.

Wat zijn jouw favoriete blogs?

Ik ben zelf meer een liefhebber van YouTubekanalen. Goed beeldmateriaal maakt het allemaal toffer. Ik kijk bijvoorbeeld graag naar Cupcake Jemma en Sorted om inspiratie op te doen.

Op je blog staat geschreven dat je anti-sugerfree en pro-caloriebombing bent.

Je moet af en toe zondigen, anders hou je het niet vol.

© 2015 – C.H.I.P.S. StampMedia – Sien Wevers

Gesponsorde artikelen