Louis Sarkozy wil drugs legaliseren en dat maakt zijn moeder erg trots

Louis Sarkozy wil drugs legaliseren en dat maakt zijn moeder erg trots

Louis, de zoon van Nicolas Sarkozy, is iemand die heel graag zijn mening geeft over het nieuws via sociale netwerken. En deze keer koos hij ervoor om een mening te schrijven over de drugs. Voor Louis is de oplossing heel gemakkelijk: alle drugs legaliseren. En zijn moeder, Cecilia, is erg trots op hem.

Louis Sarkozy heeft een uitgesproken mening over drugs en het legaliseren daarvan. Dat heeft hij duidelijk gemaakt in zijn artikel op Washington Examiner. De 20-jarige zoon van Nicolas Sarkozy schreef een stuk, waarin hij uitlegt waarom alle drugs gelegaliseerd moeten worden.

Schadelijk voor de samenlevingen

In het stuk ‘Drugscriminaliteit is intrinsiek schadelijk voor menselijke samenlevingen’ zegt hij dat een deel van dit debat al langer bestaat dan 100 jaar. “Het begon met een alcoholverbod, dat werd uitgevaardigd in 1920. Maar vandaag gelooft geen enkele persoon dat de overheid tijd, geld en middelen zou moeten verspillen om het alcoholverbod te herstellen. Waarom worden medicijnen niet op dezelfde standaard gehouden?”, zegt hij in zijn artikel.

En dan licht hij verder toe: “Tijdens het verbod was alcohol toch nog beschikbaar. Maar in plaats van ze te krijgen van door de staat gereguleerde winkels, werden burgers gedwongen om te kopen van criminelen en mensenhandelaren.”

En daar heeft hij één oplossing voor: drugs legaliseren. En dit om verschillende redenen. Ten eerste omdat het harde optreden 50 miljard dollar per jaar kost voor de Amerikaanse autoriteiten. Geld dat bijvoorbeeld voor preventie kan worden gebruikt. Om dit toe te lichten citeert hij econoom Milton Friedman. “Ik vind het niet moreel om anderen kosten te laten opleggen om individuen te beschermen tegen hun eigen keuzes.” “Ik ben het daar niet mee eens”, voegt hij daaraan toe.

Goed gedaan, zoon

De legalisering van drugs zou volgens hem ook een middel zijn om de gevangenispopulatie over de Atlantische Oceaan leeg te maken. “16 procent van de gevangenen zit in de gevangenis vanwege drugshandel”, haalt Louis aan.

De moeder van de jonge man, Cécilia Attias, lijkt erg trots te zijn. “Goed gedaan, zoon”, zei ze op Twitter.

Maar wat vindt papa hiervan?

Gesponsorde artikelen