‘Love, Death & Robots’ is een nieuwe animatiereeks voor Netflix, van David Fincher en ‘Deadpool’-regisseur Tim Miller

‘Love, Death & Robots’ is een nieuwe animatiereeks voor Netflix, van David Fincher en ‘Deadpool’-regisseur Tim Miller

Het leuke aan Netflix is dat ze je keer op keer toch weer weten te verrassen. Vandaag heeft de streamingdienst een nieuwe animatiereeks aangekondigd. Niet zomaar een animatiereeks, maar een reeks waar succesregisseur David Fincher (‘Se7en’, ‘Fight Club’, ‘The Social Network’, ‘Mindhunter’) en ‘Deadpool’-regisseur Tim Miller samen naar het kleine scherm zullen brengen. 

De reeks heeft de titel Love, Death & Robots meegekregen en het wordt een anthology-reeks. Dat wil zeggen dat elke aflevering op zich zal staan. En anders dan Black Mirror bijvoorbeeld zal deze reeks ook alle genres behelzen, van science-fiction en horror tot komedie.

De verhalen worden gemaakt door verschillende teams uit verschillende landen, maar worden wel gecureerd door Fincher en Miller. Love, Death & Robots zal zich uitdrukkelijk op volwassenen richten, er is dan ook geen enkel taboe dat uit de weg gegaan zal worden.

Tim Miller droomde al veel langer van dit project en is in een persbericht dan ook heel erg opgetogen dat het project er eindelijk zal komen: “Films die ‘s avonds laat worden uitgezonden, comics, boeken en magazines met bizarre fictie hebben mij decennia lang geïnspireerd. Ze behoorde echter altijd tot de niche van geeks en nerds. Ik ben nu zo fucking blij dat het creatieve landschap eindelijk zo is veranderd dat animatie voor volwassenen deel uit kan maken van de culturele conversatie.”

Het gaat in totaal om achttien filmpjes die elk maximaal een kwartier zullen duren. Het doel is provoceren en de grenzen verleggen van hoe we tegen animatie aankijken. De reeks zit nu nog in pre-productie, maar wordt ergens in 2019 verwacht. Intussen werkt David Fincher ook nog aan een tweede seizoen van Mindhunrter dat ook nog dit jaar verwacht wordt. Van dat tweede seizoen regisseerde Fincher zelf ook twee afleveringen.

Er staan ook enkele animatiereeksen in onze top 50 met de beste reeksen op Netflix. Ook Mindhunter van David Fincher vind je in deze lijst terug.

Gesponsorde artikelen