‘Love Island’-Lotte maakte zware depressie mee voor haar deelname

Love Island Lotte Jarne
VIER

Lotte van Leeuwen kennen de meeste onder ons van het programma Love Island, dat deze zomer ontzettend populair was. Ze vormde al snel een koppel met de Limburgse Jarne. Maar Lotte komt van ver, want de Nederlandse zat niet zo lekker in haar vel. Ze belandde voor haar deelname zelfs in een depressie.

Lotte van Love Island had in de villa een zeer onstabiele relatie met Jarne. De Nederlandse en de Limburger waren namelijk geen perfecte match, al leek dat in het begin wel zo te zijn. Na een paar afleveringen begonnen de twee elkaars minpunten te zien en dat eindigde in veel tranen voor Lotte.

Uiteindelijk besloten de twee dan ook om een punt te zetten achter hun verhaal. Want eenmaal ze terug thuis waren van het Love Island-avontuur bleek er niet veel liefde aanwezig te zijn. De twee hadden elkaar niet eens echt meer gezien.

Depressie door tennis

Lotte bleek voor haar deelname aan het programma heel depressief te zijn. Dat vertelde de 22-jarige in een interview met de Nederlandse Metro. Een jaar geleden stopte Lotte namelijk met tennissen en daardoor belandde ze in een depressie. “Mijn hele leven stond in het teken van tennis. Mijn hele familie tenniste en ik was er écht heel erg goed in”, vertelt ze.

“Ik ben een enorme perfectionist. Van kinds af aan wilde ik altijd beter. Als iets niet lukte trainde ik nog langer en harder: elke keer een tandje bijsteken. Dat ellelange trainen zorgde voor enorme overbelasting. En dát zorgde er dus weer voor dat dat waar mijn leven om ging, tennissen, niet meer ging.”

Het jaar dat Lotte viertiende stond mocht ze meedoen aan het Nederlands Kampioenschap. Maar uiteindelijk moest ze die deelname afzeggen omdat ze kampte met een zware blessure. “Die blessure maakte me enorm gefrustreerd. Ik bleef maar doorgaan, maar dat zorgde er natuurlijk voor dat mijn lichaam op een gegeven moment helemaal niet meer wilde. Mentaal was ik heel fit, maar mijn lichaam bleef tegenstribbelen. Je zou denken dat ik ook op een lager pitje zou kunnen tennissen, maar voor mij was dat geen optie: het is alles of niets.”

Toen ze besloot om te stoppen met tennissen ging het al snel de verkeerde kant uit. Zo belandde Lotte uiteindelijk ook in een depressie, maar een psycholoog kon haar wel verder helpen. “Zij leerde mij weer te voelen; dat was ik kwijt. Ik moest méér in mijn leven hebben dan topsport.”

Love Island

Op het moment dat het beter begon te gaan met Lotte kwam de mogelijkheid om mee te doen aan Love Island. In eerste instantie weigerde Lotte om mee te doen aan het programma, maar uiteindelijk bedacht de Nederlandse zich. Ondanks de mislukte match met Jarne heeft ze geen spijt van haar deelname aan het programma.

En eenmaal terug in Nederland bleef Lotte niet lang single. Want de liefde tussen haar en haar oude vlam Rick flakkerde weer op. “Het is snel gegaan, maar we kennen elkaar ook al lang. We hadden allebei nooit verwacht dat het weer iets zou worden, helemaal in deze periode. Hij is er totaal niet mee bezig om beroemd te worden en dat vind ik eigenlijk heel chill. Hij focust zich op zijn carrière, ik op de mijne.”

Gesponsorde artikelen