‘Love Island UK’ krijgt spin-off met kandidaten ouder dan 40 jaar

Opvallend nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. Omdat Love Island daar al jaren een gigantisch populair programma is, zou zender ITV besloten hebben om een spin-off op te starten. In die spin-off is de opzet hetzelfde, maar gaat het om moms and dads van ouder dan 40 jaar. Die zullen ook samenleven, maar op een andere manier aan elkaar gekoppeld worden. Dat meldt The Sun.

De Britse zender ITV zou bezig zijn aan een spin-off van Love Island. Daarin willen ze iets oudere mensen aan de liefde helpen. Hoewel de kandidaten van het nieuwe programma ook samen zullen leven, zijn er toch enkele verschillen. Zo zullen de nieuwe Islanders aan elkaar gekoppeld worden door hun eigen kinderen. Op die manier hopen ze dat hun ouders de nieuwe liefde van hun leven tegenkomen.

Tweede kans

Love Island is in het Verenigd Koninkrijk al sinds 2015 een grote hit. De reeks is op dit moment al aan zijn achtste seizoen bezig. Maar de laatste jaren is er veel commentaar op de strakke lijven en het uiterlijk van de kandidaten. Hoewel iedereen ouder dan 18 jaar zich kan inschrijven, lijken het toch altijd de Temptation Island-types te zijn die het programma halen.

Daar gaat zender ITV nu dus op reageren met een spin-off. Daarin zullen de kandidaten een aantal jaren ouder zijn en zal de focus op moms and dads met échte lichamen liggen. Op dit moment zou het nieuwe programma de werktitel Your Mom, My Dad hebben. Dat is al een bestaande serie op HBO Max waarin oudere mensen op zoek gaan naar een nieuwe kans op de liefde. Toch zou de versie van ITV er anders uitzien.

Your Mom, My Dad

“Tijden veranderen en de huidige generatie van 40- en 50-jarigen zijn ook bezig met hun looks. Ze willen er ook goed uitzien en plezier hebben”, vertelt een bron aan The Sun. “Deze nieuwe show zal de mensen die het nodig hebben een tweede kans op liefde geven.”

Wanneer de reeks precies op de Britse televisie te zien zal zijn en of het ook hier zal verschijnen, is niet zeker. Tot die tijd kun je op Streamz naar Love Island en Love Island UK kijken.

Meer
Lees meer...