Lowieke, Bram of Toon: wie is volgens Jana uit Thuis de beste kusser? Wel, wel …

Oew yeah, vanavond start het 21ste seizoen van ‘Thuis’ en dat betekent dat we ook Joy Anna Thielemans weer élke dag gaan kunnen bewonderen. Of er nog spannende dingen staan te gebeuren met Jana? “Wat denk je nu zélf? Jana steelt die hele show!” Jup, Joy is er hélemaal klaar voor, en nog veel beter … Ze doet ook een boekje open over haar ex-/wannabe-loverboys Lowieke, Bram en Toon. Oh ja, en over hoe die klap van Olivia haar een namaakkaak heeft opgeleverd.  Of zoiets … 

We ontmoetten Joy op de najaarsvoorstelling van één, waar de immer geniale miljardpoot haar gloednieuwe programma Het Sterkste Netwerk voorstelde. Hoewel we de naam van dat programma TWEE EFFING KEREN fout uitspraken (sorry tot in de ééuwigheid, *schattige oogjes*), vond de immer sympathieke Joy ons tóch de moeite om ook over de start van het nieuwe Thuis-seizoen een klapke te doen.

Daarin vertolkt ze al sinds 2012 (met glans!) de rol van Jana. Of er dit seizoen nog spannende dingen met haar gaan gebeuren? “Wat denk je nu zélf? Jana steelt die hele show! Nee, dat is niet waar. Ik mag natuurlijk niks zeggen. Mijn beroepsgeheim is zoooo moeilijk!” (lacht)

Wel geeft Joy toe ook zelf voor het eerst compleet in shock te zijn geweest door de geweldige finale afgelopen juni: “Toen ik het las had ik echt zoiets van ‘what the fuck!’ En het leuke is dat we de ontknopingen niet allemaal op één dag gaan krijgen. Het duurt een tijdje, wat het heel leuk maakt voor de kijkers die constant gaan denken: ‘Meendet, nog áltijd niet??!'”

#TeamJana vs. #TeamOlivia

Wat we ons natuurlijk ál-le-maal afvragen (nu ja, de meesten toch): denk je dat het OOIT nog goedkomt tussen Jana en Low … “Oh, ik dacht dat je Bram zou zeggen”, maakt Joy meteen haar stiekeme niet zo stiekeme wens subtiel duidelijk (WIJ DUIMEN MEE!). Maar nee, met Lowieke dus? “Dat weet ik allemaal niet! Maar er zijn heel veel meisjes die ofwel #TeamOlivia ofwel #TeamJana zijn, en als ik de beelden terugzie die ze posten, denk ik wel: ‘Oh, dat was toch cute, hé!’ Maar wie weet komt er wel een nieuwe cutie, dat kan ook natuurlijk …” OH-EM-GEE: this season is gonna be too damn awesome!

Maar hé, laten we ons nog even focussen op de huidige cuties … Hoe spijtig vindt Joy het bijvoorbeeld dat de langverwachte seksscène met Toon nooit is doorgegaan? “Het ding is, ik ken hem zó goed … We hebben ons momentje op de trap al gehad met het bijna-uitkleden, en dat was oké. Als je iemand heel goed kent, is dat tof, maar ook gewoon gênant.”

Oh ja, wie zijn ogen al heeft uitgehuild sinds de dag dat bekend raakte dat Bill Barberis (de acteur die Toon speelt) van ’t straat is: het is allemaal de schuld van Joy. “Ik ken Bill zijn lief heel goed, ik heb hen ook aan mekaar voorgesteld. Dus zo’n scènes zijn dan wel extra weird.”

Lowieke, Bram of Toon?

Anyway, we wijken af … Of er nu nog een toekomst is of niet: Toon z’n buikspieren heeft ze toch maar lekker kunnen voelen. HOE O HOE WAS DAT? “Beter dan je denkt …”, geeft Joy toe zonder blozen. Oh. HELP! En nu we het toch over de belangrijkste dingen des levens hebben: wie of wie is nu eigenlijk de beste kusser: Lowieke, Bram of Toon? “Het ding is dat je niet echt kust …”

Hmm, zit wat in. Maar hé, de lippen raken toch de andere lippen, en zo … “Haha, dat is gewoon al zo lang geleden, ik weet het niet meer …” Zo hard wél! “Nee, ik kan daar niet op antwoorden, want dan is de ene boos op mij of de andere. Allemaal even goed. Euh … melig!”

Kaaktransplantatie

Al kunnen we het Joy vergeven, ze is tenslotte nog altijd aan het bekomen van die bikkelharde klap die Olivia haar verkocht toen ze ontdekte dat Lowie haar bedroog met Jana (ben je nog mee?) En wees maar zeker dat Joy daar enorm van heeft afgezien: “Dit is dus een namaakkaak, een transplantatie”, geeft ze met krakend stemmetje toe.

“Nee, dat was dus echt. Ik heb nooit een acteeropleiding gehad, waardoor ik nooit heb leren fake kloppen. Dus ik zei: ‘Moora, doe maar gewoon.’ En zij vond dat zó leuk dat ze echt is beginnen meppen. Ik had echt hoofdpijn! Ik was ook een klein beetje ambetant, omdat ik zoiets had van: ‘In de repetitie ook zo hard, ECHT WAAR?'”

Wat Moora zélf vond van die fameuze klap, dat ontdek je hier!

Check ook zeker het volledige interview met Joy:

(Sorry voor het niet zo geweldige geluid, btw … Technische problemen, zeggen ze dan zeker? ;-))
Meer
Lees meer...