Luc Van den Bossche stuurt zijn kat naar de Gentse Optima-commissie

Luc Van den Bossche stuurt zijn kat naar de Gentse Optima-commissie

Luc Van den Bossche zal niet voor de Gentse Optima-commissie verschijnen. De ex-sp.a-minister is naar eigen zeggen op geen enkele manier betrokken partij en hij vindt het dus niet nodig om te gaan. Hij heeft de commissie wel een schriftelijk overzicht bezorgd van de contacten die hij gehad heeft over het Ghelamco Arena.

Hij is niet verplicht om te komen, en laat weten dat hij dat dan ook niet zal doen. Luc Van den Bossche was net zoals onder andere burgemeester Termont (sp.a) en Optima-topman Jeroen Piqueur gevraagd om voor de Optima-commissie te verschijnen. Die commissie van de Gentse gemeenteraad onderzoekt de contacten tussen Termont en Optima.

Maar in een brief aan de commissieleden laat Van den Bossche, die tussen 2001 en 2015 CEO was binnen Optima Bank en daarna voorzitter van de raad van bestuur van de vastgoedpoot was, weten dat hij niet komt op 22 september. Hij schrijft dat hij 13 jaar geleden uit de politiek is gestapt en dat hij op geen enkele manier betrokken partij is. En dat hij dertien jaar geleden ook afscheid genomen heeft van het publieke leven.

“Binnen de deontologische grenzen”

Hij bezorgde de commissieleden wel een schriftelijk overzicht van zijn contacten met Termont en Piqueur. Hij schrijft onder andere dat hij geen vergaderingen bijwoonde over Optima Bank of Optima Global Estate met Termont en Piqueur. De enige vergaderingen die hij met hen meemaakte, gingen over het voetbalstadion. “Op die vergaderingen hebben beiden (Termont en Piqueur, red.) perfect en dus keurig de rol gespeeld die de hunne was, respectievelijk van verantwoordelijke stadsbestuurder en van ondernemer”, schrijft Van den Bossche. “Volledig binnen de deontologische grenzen.”

De voorzitter van de Optima-commissie, Filip Van Laecke (CD&V), laat weten dat hij het een gemiste kans vindt: “We willen net klaarheid scheppen over de hele zaak. Door weg te blijven helpt Van den Bossche niet mee om de mist die er vandaag bestaat rond de geruchten en insinuaties weg te werken.” En ook N-VA-fractieleider Siegfried Bracke reageert scherp: “Een voormalig politicus met zo’n staat van dienst die kennelijk onvoldoende vertrouwen heeft in de politiek, dat is niet goed. Maar hij zal goede redenen hebben om niet te komen.”

Gesponsorde artikelen