Left Right
scrollTop top

Luchthaven Charleroi zwaar getroffen: 1 op de 13 Ryanairvluchten geannuleerd


Luchthaven Charleroi zwaar getroffen: 1 op de 13 Ryanairvluchten geannuleerd

Grote verontwaardiging bij veel reizigers nadat Ryanair aankondigde dat het de komende weken zo’n 2.000 vluchten gaat schrappen. Dat wil zeggen dat er per dag zo’n 40 à 50 vluchten geannuleerd worden. Vandaag kwam Ryanair met een lijst van de getroffen luchthaven en Charleroi is een van de slachtoffers. Later op de avond zou de luchtvaartmaatschappij komen met een gedetailleerde lijst van welke vluchten geschrapt worden.

Ryanair zit met een personeelsprobleem en heeft daarom grondig ingegrepen. Het schrapt de komende zes weken (tot 31 oktober) zo’n 40 à 50 vluchten per dag.

“De annuleringen zijn tot zover mogelijk toegewezen aan de grotere luchthavens van Ryanair en routes met meerdere dagelijkse frequenties, zodat Ryanair deze getroffen klanten het maximale aantal alternatieve vluchten en routes kan aanbieden om het ongemak voor hen te minimaliseren”, schrijft de luchtvaartmaatschappij in een persmededeling.

De getroffen luchthavens zijn Barcelona, Charleroi, Dublin, Lissabon, London Stansted, Madrid, Milaan Bergamo, Porto en Rome Fiumi. In Charleroi zal de komende zes weken 1 op de 13 vluchten geschrapt worden. Reizigers krijgen van Ryanair alternatieven aangeboden, maar kunnen ook een compensatie vragen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588