Luchthavenpolitie voert hele krokusvakantie acties op luchthaven Zaventem: mogelijks ook in paasvakantie

Gedurende heel krokusvakantie hinder verwacht op Brussels Airport.
epa

De vakbonden van de luchtvaartpolitie zullen gedurende de hele krokusvakantie actie voeren op de luchthaven van Zaventem. Dat doen ze uit protest tegen het aanhoudend personeelstekort en het gebrek aan middelen. Er zullen stiptheidsacties gehouden worden.

De stiptheidsacties op de luchthaven van Zaventem begonnen vanmorgen al. Het resultaat was een ellenlange wachtrij aan de paspoortcontrole voor vluchten buiten de Schengenzone. Sommige passagiers hebben tot een uur moeten aanschuiven. Dat melden onder meer de kranten van De Persgroep. Verder werd op de toegangsweg naar de luchthaven actie gevoerd. Agenten sloten één van de twee rijstroken af met files tot op de Brusselse ring als resultaat.

Misschien ook in paasvakantie

In eerste instantie waren de vakbonden van plan om enkel vandaag actie te voeren, maar nu maakt ACOD bekend dat er wellicht gedurende de hele krokusvakantie stiptheidsacties zullen plaatsvinden. Daarnaast dreigen de bonden om ook in de paasvakantie actie te voeren op de luchthaven van Zaventem als er tegen dan nog geen akkoord met de directie uit de bus zou komen.

140 mensen tekort

Ondertussen werd al een deel van de versleten, oude keukenstoelen waarop de agenten moesten zitten, vervangen door moderne bureaustoelen. OCAD benadrukt dat de luchtvaartpolitie in Zaventem momenteel 400 agenten rijk is. Voor een optimale werking zou er volgens de vakbonden nood zijn aan 540 politiemensen.

Gesponsorde artikelen