Luke Perry vergeten in de Oscars ondanks rol in genomineerde film

Luke Perry
Instagram/@thecwriverdale

Vannacht was bij ons de uitreiking van de Oscars te volgen, ook wel de hoogmis van de film genoemd. Naast de filmprijzen wordt er traditiegetrouw jaarlijks ook even stil gestaan bij de sterren die de filmindustrie de afgelopen 12 maanden heeft verloren. Ook dit jaar namen we afscheid van een aantal belangrijke namen. Maar die kwamen niet allemaal aan bod tijdens het herdenkingsmoment.

Terwijl de presentatie afspeelde van de verloren beroemdheden zong Billie Eilish een cover van The Beatles’ Yesterday. Maar dat was zelfs niet het opvallendste moment van de avond. De kijkers van de nominaties merkten de afwezigheid van Riverdale-ster Luke Perry op.

Boze fans

Luke Perry overleed in maart 2019 na een herseninfarct. Vlak voor zijn dood speelde hij nog een rol in Quentin Tarantino’s film Once Upon A Time In Hollywood. Die was trouwens genomineerd voor Beste Film. Extra pijnlijk dus.

Twitter werd al snel overspoeld met boze reacties over de Oscars. Zijn fans vinden het onaanvaardbaar dat een talentvolle acteur zoals Luke Perry vergeten werd.

Nog meer vergeten filmsterren

Maar Luke Perry was niet de enige acteur die vergeten werd. Ook Disney-ster Cameron Boyce die op twintigjarige leeftijd in zijn slaap overleed, ontbrak bij de ‘In Memoriam’. Hij werd bekend door onder meer de Disney Channel-serie Jessie en de Descendants-trilogie. Daarnaast waren onder andere Jan-Michael Vincent, Tim Conway, Michael J. Pollard en Sid Haig afwezig in de herdenkingsvideo.

Deze namen doen misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar toch waren het grote acteurs in de filmindustrie. Zo speelde Jan-Michael Vincent in Going Home en kreeg zijn optreden zelfs een nominatie voor een Golden Globe. Haig had dan weer een lange, succesvolle carrière als icoon van de horrorbioscoop. Zijn meest gedenkwaardige optreden was in House of 1000 Corpses. Maar het meest gênante voorval van de avond was Michael J. Pollard, zeker aangezien hij in 1968 werd genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol in Bonnie and Clyde.

Gesponsorde artikelen