Luxemburgse familie koopt Spaans eiland waar prins William en zijn Kate hun romance doorbrachten

Luxemburgse familie koopt Spaans eiland waar prins William en zijn Kate hun romance doorbrachten

Een familie uit Luxemburg kocht het Spaans eiland Espalmador voor 18 miljoen euro. Het is een klein eiland, maar een echte romantische trekpleister. Daar hebben prins William en Kate al gretig gebruik van gemaakt! 

Het Spaans eiland Espalmador is gelegen tussen Ibiza en Formentera en is een echt paradijs, maar niet zo groot. Het is minder dan 3 km lang en 800 m breed. Toch bevat het enkele buitengewone eigenschappen. Met de prachtige stranden, het kristalhelder water en beroemde modderbaden is het één van de favoriete vakantieplekjes van toeristen. Maar het is ook vooral de perfecte plek om met je geliefde door te brengen. Prins William en zijn toenmalige vriendin Kate Middleton brachten hun romance door op het idyllische eiland. Romantisch!

Nu heeft een familie uit Luxemburg het eiland gekocht voor 18 miljoen euro! Waarom? Gewoon, voor eigen gebruik. Dat is niet alles, het bevat een huis met maar liefst 13 slaapkamers, een kapel en een uitkijktoren. De vorige eigenaars waren de Catalaanse architect Norman Cinnamond en zijn zus Rosy. Hun voorouders kochten het eiland in 1932 voor maar 252 euro. Bijna 3 jaar geleden brachten ze het op de markt voor een prijs van 24 miljoen euro. Wat een verschil!

Istockphoto

Wat met de toeristen?

Wanneer het eiland werd aangeboden aan de regering van Formentera, maar bleek het te duur voor de lokale overheid en ging het uiteindelijk naar de hoogste bieder. Het is onduidelijk of de nieuwe eigenaren de macht hebben om toeristen van het eiland te verbannen, maar ze staan wel in voor het behoud en onderhoud van het eiland. Ze hebben alvast een unieke locatie te pakken die maar weinig andere privé-eilanden van deze kwaliteit kunnen evenaren.

Gesponsorde artikelen