Lynn Van Royen krijgt prijs ‘beste actrice’ voor ‘Beau Séjour’: het Netflix-effect

Lynn Van Royen krijgt prijs ‘beste actrice’ voor ‘Beau Séjour’: het Netflix-effect

‘Beau Séjour’ is actrice Lynn Van Royen geen windeieren aan het leggen: de Vlaamse mocht gisteren in Monte Carlo een gouden nymf in ontvangst nemen voor de rol van Kato. Dat de reeks op Netflix verscheen en daar goede reviews kreeg, zal Van Royen waarschijnlijk een duwtje gegeven hebben. 

Wekenlang was Vlaanderen in de ban van het mysterie rond Kato in Beau Séjour en nu toont ook de rest van de wereld dat ze onder de indruk zijn. Lynn Van Royen, de actrice achter Kato, mocht gisteren op het tv-festival van Monte Carlo, de prijs voor beste actrice in ontvangst nemen.

Beau Sejour vs La Casa de Papel

De competitie was niet min: Van Royen won het van Christine Baranski (The Big Bang Theory, The Good Wife) en Joanne Froggatt (hier vooral bekend van Downton Abbey). Beau Séjour was trouwens ook genomineerd in de categorie beste drama, maar daar moest de Vlaamse topreeks de duimen leggen voor die andere thriller van formaat: La Casa de Papel.

Beau Séjour vertelt het verhaal van Kato, een tiener die naast haar eigen lijk wakker wordt. Samen met haar vader, Charlie en haar beste vriendin, die haar om mysterieuze redenen nog kunnen zien, gaat Kato op zoek naar wie haar vermoord heeft. De politie schijnt haar vooral tegen te werken. Dé hamvraag blijft: waarom is ze zichtbaar voor deze mensen en wie is er schuldig aan haar moord.

Van Royen vertelt: “Het was voor mij enorm plezant om in de huid van Kato te kruipen en ik ben dan ook blij dat een personage dat ik zelf graag zie zo veel liefde krijgt, zelfs over de Belgische grenzen heen. Ik ben ook zo dankbaar en fier dat onze keuze om weg te blijven van clichés, om een sterke vrouwelijke hoofdrol neer te zetten, en om een extra dimensie te creëren op zo veel positieve aandacht mag rekenen.”

Tweede seizoen Beau Sejour

Na het gigantische succes van Beau Séjour, pikte ook Netflix de reeks op, exact hetzelfde verhaal van wat er met La Casa De Papel gebeurde. Die reeks krijgt een derde deel, intussen wordt in Vlaanderen gewerkt aan een tweede reeks van Beau Séjour. Die wordt ten vroegste eind 2019 verwacht.

Nog op zoek naar iets om naar te kijken nu je Beau Séjour hebt gezien? Bekijk hier de vijftig beste reeksen op Netflix!

Gesponsorde artikelen