Populaire horrorfilm ‘M3GAN’ krijgt vervolg

Iets meer dan twee weken na de officiële release van M3GAN heeft Universal Pictures al aangekondigd dat er een vervolg komt op de succesvolle horrorfilm. M3GAN 2 zal wel maar begin 2025 in de cinema te zien zijn.

Sinds 28 december 2022 kan je in de cinema kijken naar M3GAN. Deze horrorfilm gaat over een pop die ontwikkeld is met kunstmatige intelligentie. Op die manier kan ze zich emotioneel binden met haar ‘eigenaar’, in dit geval het jonge weeskindje Cady. De pop is ontwikkeld door Gemma, de tante van Cady. Na enige tijd blijkt echter dat het mechanisme van M3GAN niet helemaal feilloos werkt. Daardoor begint de pop zich overbezorgd te gedragen naar Cady toe. En dat blijft uiteraard niet zonder bloederige gevolgen.

Sequel

Nog voor de release van M3GAN was er veel hype over de horrorfilm. En eens de film in de cinema te zien was, maakte die de hoge verwachtingen al snel waar. Op de gerenommeerde website Rotten Tomatoes heeft M3GAN op dit moment nog steeds een score van 95 procent bij de recensenten en 79 procent bij het publiek. Bovendien overschreed hij recent de kaap van 100 miljoen dollar (92,4 miljoen euro) aan de box office. Met een budget van amper 12 miljoen dollar (11,1 miljoen euro) kan M3GAN nu dus al een groot succes genoemd worden. En dat terwijl de film op dit moment nog steeds te zien is in de cinema.

Het komt dan ook niet als een verrassing dat Universal Pictures heeft besloten om een vervolg te maken op M3GAN. Die zal op 17 januari 2025 in de Verenigde Staten uitkomen. Dat meldt Variety. Voor het vervolg op M3GAN keert alvast scenarist Akela Cooper terug. Ook actrices Allison Williams (Gemma) en Violet McGraw (Cady) keren sowieso terug.

(Her)bekijk hier de trailer van M3GAN:

Meer
Lees meer...