Left Right
scrollTop top

Maak kennis met de ‘half-nightstand’: de sekstrend onder de millenials


Maak kennis met de ‘half-nightstand’: de sekstrend onder de millenials

Je kent het wel die onenightstands: seks voor één avond met een random of iets minder random stranger. Ideaal op het moment zelf, vaak iets minder ideaal de ochtend nadien. Met het schaamrood op de wangen wakker worden, is voor veel millenials verleden tijd, want hier is de ‘half-nightstand’!

Voor vele singles is het de geknipte uitlaatklep, maar ook diegenen die niet aan hun trekken komen in een relatie maken vaak duchtig gebruik van onenightstands. Het probleem is vaak dat onenightstands in een dronken bui gebeuren (en ja, die ene persoon zag er stukken beter uit toen jij al een beetje boven je theewater was) ofwel is de seks zelf een dikke tegenvaller, gewoon omdat je elkaar eigenlijk niet kent en dus ook niet ten volle vertrouwt.

Op deze probleempjes heeft de Generatie-Y een oplossing gevonden, namelijk de ‘half-nightstand’. Hierbij pak je gewoon in het midden van de nacht, na de daad weliswaar, je boeltje en ga je gezellig in je eigen bed slapen. Geen gênante ontbijtmomenten meer, gewoon seks en wegwezen. Valt je bedpartner op dat moment natuurlijk wel heel goed mee, dan is blijven slapen en er een onenightstand van maken ook nog altijd een optie natuurlijk.

Seks zonder een ongemakkelijke morning-after deed officieel zijn intrede in 2012 en laat dat nu toevallig het jaar zijn dat Tinder werd gelanceerd. Uiteraard is niet elke Tindergebruiker op zoek naar seks voor één nachtje, toch wordt het sinds het gebruik ervan wel meer aanvaard. De redenering van velen gaat als volgt: “Waarom in een vreemd bed slapen, je wassen in een vreemde douche en vaak nog eens ontbijten in het huis van een vreemde, als je toch alleen seks wil en die seks vaak niet eens goed is?” Sekstherapeute Celeste Hirschman onderstreept dit in The Huffington Post en zegt dat het een veel makkelijkere oplossing is. Ook benadrukt ze nog eens dat wanneer vroeger vooral mannen in het holst van de nacht vertrokken, het anno 2016 vooral jonge vrouwen zijn die er van tussenuit muizen.

Eerder onderzoek aan de universiteit van New York kan hier misschien meer duidelijkheid scheppen. Het is namelijk zo dat 40 procent van de vrouwen tot een hoogtepunt komt tijdens een onenightstand, in vergelijking met 80 procent van de mannen. Het zijn net die ontevreden vrouwen die niet meer van plan zijn een hele avond op te geven, om er toch niets aan te hebben.

Aan jou de keuze hoe je volgende keer een spannend avondje uit afsluit…


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…