Maak kennis met onze favoriete Marvelheld in zijn eerste trailer: Deadpool

Maak kennis met onze favoriete Marvelheld in zijn eerste trailer: Deadpool

In het superheldenuniversum onderscheidt hij zich door bijdehante opmerkingen en zwarte humor, hij kondigde met verve zijn eigen trailer aan en krijgt een eigen film in februari van volgend jaar: maak kennis met Deadpool.

Bij Marvel is er alvast geen sprake van luiheid: na Guardians Of The Galaxy, The Avengers 2 en Ant-Man kondigt nu Deadpool zich aan. En ook hebben ze bij Marvel bijna door dat hun films het best werken als de helden die er de hoofdrol in spelen zichzelf niet té serieus nemen. Guardians Of The Galaxy en Ant-Man waren daar goeie voorbeelden van, de simpele maar slimme en doeltreffende humor maakte van die twee films een lichte, maar amusante beleving.

Dat ze ook van Deadpool een product willen maken in deze geest werd onlangs al duidelijk toen Ryan Reynolds, als Deadpool, zijn eigen trailer aankondigde. Het was een eerste voorbeeld van het breken van de vierde wand – het direct toespreken van de kijker alsof de film geen film is – waar Deadpool bekend om staat.

Wie is Deadpool?

Deadpool is het alter ego van Wade Wilson, gespeeld door Ryan Reynolds, en is net als Wolverine een product van het Weapon X-programma waar hij een behandeling onderging die hem bovenmenselijke genezende kracht zou geven, gebaseerd op het DNA van Wolverine. Echter leed Wade, die oorspronkelijk special agent was voor de overheid, aan terminale kanker die reageerde met dit proces waardoor hij verminkt en mentaal onstabiel werd.

Dit maakt dat Deadpool wel eens de meest grensverleggende humor in zich zou kunnen dragen én tegelijkertijd ook ruimte zal kunnen geven aan misschien wel hun meest complexe personage, want hoe beter we Deadpool leren kennen, hoe meer we beseffen dat hij niet bruut en onuitstaanbaar is, maar dat hij humor gebruikt als afweersysteem voor zijn onzekerheid en zijn traumatische ervaring.

Dat we ons mogen opmaken voor nét iets anders dan we gewend zijn van Marvel toont de eerste trailer aan.

En dan nu de trailer!

Want waar zitten we eigenlijk allemaal op te wachten?

Gesponsorde artikelen