Canadese zanger Mac DeMarco brengt in één klap 199 liedjes uit

De 32-jarige Canadese singer-songwriter Mac DeMarco bracht afgelopen vrijdag een nieuw album uit. En het is niet zomaar een … Zonder enige aankondiging dropte DeMarco vrijdag het album dat uit 199 verschillende nummers bestaat. Dat is goed voor zo’n 8 uur en 34 minuten luisterplezier.

Voor vele indierock-fans was het vrijdag even schrikken wanneer ze een nieuw album van de Canadees zagen verschijnen. ‘One Wayne G’, zo heet De Marco’s nieuwe album. Het bestaat uit 199 ruwe tracks die dateren uit de periode tussen 2018 en nu. Sommige nummers hebben titels, terwijl er bij andere gewoon de datum staat waarop ze zijn opgenomen. Het lijkt wel alsof de zanger al zijn nummers waaraan hij de afgelopen jaren werkte, in één klap uitgebracht heeft.

‘One Wayne G’

De albumtitel ‘One Wayne G’ is een eerbetoon aan Canadees ijshockeylegende Wayne Gretzky, die de sport domineerde in de jaren tachtig. Gretzky droeg ook het nummer 99 op zijn trui.

Mac DeMarco’s platenlabel plaatste een foto van Wayne op Instagram en schreef er “There’s only One Wayne G” bij.

Makeout Videotape

Het nieuwe monsteralbum komt slechts drie maanden na DeMarco’s vorige album. In januari bracht de Canadees ‘Five Easy Hot Dogs’ uit, een instrumentaal album met daarop slechts veertien nummers. Mac DeMarco schreef dat album tijdens een roadtrip die hij maakte. Alle nummers kregen dan ook de naam van de stad waar ze gemaakt werden.

Mac DeMarco, die aankomende week 33 jaar oud wordt, maakt al sinds 2009 muziek. Eerst deed de Canadees dat onder de naam ‘Makeout Videotape’. Sinds 2011 gebruikt hij pas zijn eigen naam.

Luister hieronder naar Mac DeMarco’s nieuwe album ‘One Wayne G’.

Meer
Lees meer...