Drie mannen aangeklaagd bij dood Mac Miller

Mac Miller
Getty Images

De dood van de Amerikaanse rapper Mac Miller zorgde voor veel ophef vorig jaar. Miller stierf door een overdosis drugs. Nu komt er meer duidelijkheid in de zaak. Want drie eerder opgepakte mannen zijn officieel aangeklaagd voor de betrokkenheid bij de dood van de rapper.

Stephen Walter, Ryan Reavis en Cameron James Pettit werden laatst opgepakt voor de betrokkenheid bij de dood van de Amerikaanse rapper Mac Miller. Die overleed vorig jaar in september door een overdosis drugs.

Fentanyl, cocaïne en alcohol

De drie mannen werden beschuldigd door verschillende officieren van justitie voor het Central District van Californië. De officieren beschuldigden hen namelijk van de distributie van drugs die waarschijnlijk leidde tot de dood van Mac Miller. Pettit verkocht de rapper met opzet drugs. Maar Miller wist niet dat die fentanyl bevatten. Die stof is in combinatie met cocaïne en alcohol zeer dodelijk en resulteerde waarschijnlijk in zijn dood.

De drie mannen werden al eerder verschillende malen beschuldigd. Maar nu bevestigt de officiële aanklacht hoe de vork echt in de steel zit. Er zijn namelijk twee punten waarop de mannen verantwoordelijk zijn voor Millers dood. Dat zijn een samenzwering en het verdelen van verdovende middelen. Daarnaast had Walter ook een vuurwapen op zak.

Pettit en Walter moeten voor het Amerikaans gerechtshof verschijnen op 10 oktober dit jaar. De politie arresteerde Reavis in de Amerikaanse staat Arizona. Momenteel wordt het overgebracht naar Los Angeles waar hij ook voor de rechtbank moet verschijnen.

Mac Miller en Ariana Grande

De dood van Mac Miller zorgde vorig jaar voor veel commotie. Vooral de Amerikaanse zangeres én ex-vriendin, Ariana Grande, kon het verdriet moeilijk verwerken. Daardoor cancelde ze ook haar verloving met de Amerikaan Pete Davidson. Grande ving Miller op toen hij door zijn moeilijkste periode in zijn leven ging. Dat betekende uiteindelijk het einde van hun relatie.

Gesponsorde artikelen