Nieuwe 16 inch MacBook Pro lekt uit in bèta besturingssysteem

Apple MacBook Pro
GettyImages

In de nieuwe bèta van Mac OS Catalina lekte een afbeelding uit van een onbekende MacBook Pro. De foto lijkt heel hard op de modellen die al bestaan, maar als je dichterbij kijkt, dan zie je wel degelijk kleine verschillen. Waarschijnlijk gaat het om de nieuwe 16 inch MacBook Pro die nog officieel aangekondigd moet worden.

Het grote technologiebedrijf Apple lekte per ongeluk een afbeelding van de nieuwe MacBook Pro. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het over de 16 inch update, die nog officieel moet aangekondigd worden. De Franse website MacGeneration kon de afbeelding namelijk terugvinden in de nieuwe bèta versie van Mac OS Catalina. Die update is momenteel alleen beschikbaar voor publieke testers en ontwikkelaars.

Schermranden

Als je de foto’s bekijkt van het nieuwe toestel, dan zie je amper een verschil. Maar wanneer je de foto van dichtbij bekijkt, dan zijn er wel degelijk verschillen. Zo zijn de schermranden van de nieuwe MacBook kleiner. Daardoor is het nieuwe toestel niet veel groter dan het huidige 15 inch model.

MacBook Pro 16 inch
MacGeneration

Eerder vertelde analist Ming-Chi Kuo, een Chinese Apple-specialist, dat het klavier van de nieuwe MacBook Pro zal veranderen. Zo zal Apple niet langer gebruik maken van het beruchte vlindertoetsenbord, maar een nieuw schaarmechanisme. Dat eerste toetsenbord kon op veel kritiek rekenen. Dat komt omdat het toetsenbord snel stuk gaat doordat er veel vuiligheid tussen de toetsen kruipt.

Aangepaste Touch Bar

Daarnaast zou de nieuwe MacBook Pro ook een 96 Watt lader krijgen. Die lader moet het toestel sneller opladen dan nu het geval is. Wat ook opvalt aan de afbeelding is de fysieke knop links bovenaan, naast de Touch Bar. In de toestellen die vandaag op de markt zijn, kan je nergens zo’n knop terugvinden. De kans bestaat dat Apple ervoor koos om het toetsenbord te voorzien van een Touch ID-knop en een ESC-knop.

Wanneer Apple het toestel officieel zal aankondigen is nog niet helemaal duidelijk. Maar vaak doet het techbedrijf dat in de laatste week van oktober. Momenteel verstuurde Apple nog geen uitnodigingen voor een event. Het kan dus zijn dat het bedrijf de nieuwe MacBook via een persmail aankondigt, zonder event.

Laatst lekte ook een afbeelding uit van een nieuwe generatie AirPods. Die foto was ook terug te vinden in een nieuwe bèta versie van iOS 13.2.

Gesponsorde artikelen