Machu Picchu bezoeken is net nog moeilijker geworden

Machu Picchu bezoeken is net nog moeilijker geworden

Machu Picchu bezoeken staat op de bucket list van elke millennial. Maar de ruïnes krijgen jaarlijks duizenden toeristen over zich heen en da’s niet goed voor het behoud van de stad. Daarom heeft de Peruviaanse overheid beslist om mensen een specifiek uur te geven waarop ze de site kunnen betreden. 

Je vliegt niet zomaar naar Peru, maar wie Machu Picchu, de stad van de Inca’s, wil bezoeken, moet zich daar goed op voorbereiden. Een halve dag ronddrentelen op de berg is er alvast niet meer bij: je krijgt een tijdsslot toegewezen om de magnifieke stad te bezoeken. Die maatregel zou al begin dit jaar van start gegaan zijn en is de laatste in een reeks van maatregelen die Peru getroffen heeft.

TravelMonkey ging ook naar Peru!

Machu Picchu

Machu Picchu is één van de zeven moderne wereldwonderen en dat wil zeggen dat de stad elk jaar zo’n miljoen toeristen te slikken krijgt. De berg aan het einde van de Hiram Bingham ‘highway’ ligt aan de rand van de Peruviaanse jungle en bleef jarenlang goed bewaard, pas in 1911, toen Hiram Bingham voor Yale University een expeditie opzette, kwam de rijkdom van de stad aan het licht.

Maar veel bezoekers, dat betekent ook dat de site sneller afbrokkelt. In het geval van Machu Picchu is dat sowieso al een probleem, maar hoe meer toeristen zich door de site wurmen, langs dezelfde paden, hoe erger dat wordt. Vandaar dat de autoriteiten in 2017 al beslisten om twee tijdsperiodes in te lassen. Je ticket voor Machu Picchu is geldig voor de voormiddag of de namiddag.

Opletten als je de reis van je leven maakt!

Het werd ook gestaag moeilijker om effectief aan een ticket te raken. Wie in het hoogseizoen naar Peru gaat, boekt op voorhand tickets naar Machu Picchu via een reisbureau. Je kan ook lokaal bij een reisagent een ticket kopen, maar je kan niet eenvoudigweg de berg op en aan de kassa een ticket kopen. Ook wie de inca trail wil doen, de tocht van vier dagen over de Andes, boekt die best enkele maanden op voorhand. Dat heeft wel als voordeel dat je gids weet rond welke tijd je op de berg toekomt én je ticket voorziet.

Prijs tickets Machu Picchu

Momenteel kost een ticket voor elk tijdsslot zo’n 40 euro, dat zal wellicht veranderen. De zon zien opkomen over Machu Picchu is namelijk een populair bucket list-item. Al krijg je bij de tickets voor de late slots nu ook al meteen toegang tot een aantal museums in Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu.

Gesponsorde artikelen