Left Right
scrollTop top

Macron houdt de traditie in ere en adopteert een hond om mee de gasten in het Élysée te verwelkomen


Macron houdt de traditie in ere en adopteert een hond om mee de gasten in het Élysée te verwelkomen

De Franse president Emanuel Macron heeft dit weekend een hond uit het asiel van de Société Protectrice des Animaux (SPA) geadopteerd. De kleine rakker heet Nemo en hij is een kruising van een labrador en een griffon. Probeert Macron hiermee de sympathie van de Franse bevolking terug te winnen? Iedereen weet natuurlijk dat je met een dier massaal punten kan scoren.

De nieuwe hond van Macron is twee jaar en komt recht uit het asiel. Macron heeft daar uit eigen zak 250 euro voor betaald. Hij heette oorspronkelijk Marin, maar is door Macron Nemo gedoopt, naar de kapitein uit Twintigduizend mijlen onder zee van Jules Verne, één van de favoriete boeken van de president.

Franse presidenten, die hebben iets met honden. Zo had de vorige president François Hollande tot op zijn laatste dag in het Élysée gezelschap van Philae. De trouwe viervoeter van Nicolas Sarkozy heette Indie. En François Mitterrand werd tot op zijn begrafenis begeleid door de labrador Baltique. Macron wilde alles anders doen dan de rest, tot nu dus.

Brigitte wilde een hond

Franse media melden dat Macrons echtgenote Brigitte begin augustus al eens in het asiel langs was geweest, op zoek naar een “nette, vrolijke hond die de bezoekers van het Élysée goed ontvangt”. Ook is het niet toevallig dat Macron net nu een hond aanschaft. Want een viervoeter, dat valt altijd in de smaak bij het grote publiek. De jongste maanden waren er voortdurend nieuwsberichten over de dalende populariteit van de Franse president. Zo gaf de president de afgelopen drie maanden maar liefst 26.000 euro uit aan make-up en ondanks veel protest van de Franse bevolking gaf hij zijn eigen vrouw ook een officiële functie.

Iedereen heeft het nu op sociale media over Nemo de vis:

En er wordt ook gelachen met het speciaal statuut van Brigitte Macron.

Partijnaam

De partijnaam En Marche leent zich natuurlijk tot mopjes. Je zou haast denken dat het erom gedaan is.

En in de Franse jongerentaal verlan wordt ‘Nemo’ ‘Money’. Om je bovenbenen kapot te kletsen van het lachen, toch?

En waarom heeft er nog nooit een kat in het Elysée gewoond?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308