Madammen met nen bontjas zijn weer in. Bij de jeugd tenminste

Madammen met nen bontjas zijn weer in. Bij de jeugd tenminste

De anti-bontbeweging Bont voor Dieren is een nieuwe campagne gestart die “Waar hield de liefde op?” heet. De organisatie tegen het gebruik van pels van dieren in kleding zegt dat ze vaststelt dat het vooral bij jongeren weer hip is om bont te dragen. 

“Uit ons onderzoek blijkt dat veel jongeren niet de link leggen tussen bont en de herkomst ervan”, zegt Nicole van Gemert van Bont voor Dieren. Tegenwoordig zijn het vooral jongeren die bont dragen, hebben ze daar vastgesteld. Ze zien het als hip, mooi en als status.

“We richten onze campagne daarom vooral op jongeren en laten hen zien dat bont van dieren afkomstig is”, zegt Van Gemert. Die campagne heet “Waar hield de liefde op?” en is gelanceerd met dit filmpje:

Volgens Bont voor Dieren is het makkelijker om aan bont te komen dan vroeger. “Zelfs goedkope jassen bevatten soms echt bont terwijl je misschien nepbont zou verwachten. Dat komt onder meer door de bontprijzen, die de afgelopen jaren flink zijn gedaald.”

Gif

Begin dit jaar toonde de Bont voor Dieren aan dat bontkragen van kinderjassen grote hoeveelheden giftige stoffen bevatten. In de kraagjes werden hoge concentraties van het zeer giftige formalhyde en het ethoxylaten aangetroffen. Formaldehyde tast de slijmvliezen aan en kan zorgen voor allergische reacties. Het is bovendien kankerverwekkend.

Gesponsorde artikelen