Magisch! Facebook viert twintigste verjaardag eerste Potterboek met fantastische animatie

Magisch! Facebook viert twintigste verjaardag eerste Potterboek met fantastische animatie

Echte Potterfans hebben het vast al gezien: vandaag is Harry Potter and the Philosopher’s Stone, het eerste boek in de reeks die een generatie begeesterde, 20 jaar oud. Voel je je al oud? Om dat te vieren heeft Facebook voor een leuke verrassing gezorgd. 

“Mr and Mrs Dursley, of number four, Privet Drive, were proud to say that they were perfectly normal, thank you very much. They were the last people you’d expect to be involved in anything strange or mysterious, because they just didn’t hold with such nonsense. “ De eerste zinnen van Harry Potter and the Philosopher’s Stone staan op de binnenkant van elke Potterfan z’n hersenen geëtst, en dat al twintig jaar, want in 1997 kwam het eerste boek uit.

Om dat te vieren kan je op Facebook vandaag nog Harry Potter, Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw of Slytherin intikken. Wie met één van die woorden reageert of een post maakt op Facebook, ziet een leuke animatie mét toverstok. Want vandaag zijn we allemaal een beetje dreuzel-af, en vieren we onze eerste introductie met Hogwarts.

Waar blijft onze brief?

Dat Facebook aandacht besteed aan de twintigste verjaardag van Philosopher’s Stone is niet onlogisch. De boekenreeks, die in eerste instantie door 12 uitgevers geweigerd werd, heeft honderden miljoenen kopijen verkocht. Er verschenen acht films en nu een spin-off reeks, twee boekjes voor het goede doel en genoeg merchandise om de wereld een paar keer te omcirkelen. De acteercarrière van Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint werd gelanceerd en de boeken zelf werden in meer talen dan de bijbel vertaald.

En na twintig jaar wachten ook wij nog steeds op een briefje van Hogwarts. Dat moet een vergissing zijn, toch?

Gesponsorde artikelen