Magische kerst: komende weken twaalf nieuwe Harry Potter-verhalen

Schrijfster J.K. Rowling speelt de komende weken voor kerstvrouw. In de twaalf dagen voor kerstmis zal er elke dag een nieuwe verhaal over onze favoriete tovenaar gepubliceerd worden. Het eerste nieuwe Harry Potter-verhaal komt op 12 december online, en zal gaan over Draco Malfoy.

Rowling lijkt de Harry Potter-smaak terug te pakken te hebben. Voor Halloween publiceerde ze al een special over de roze heks Dolores Umbridge, en de komende weken worden de fans opnieuw verwend. Met twaalf verhalen nog wel; elke dag eentje. Die zullen – net zoals de vorige – gepubliceerd worden op website Pottermore, waar ze gratis te lezen zijn.

Het eerste verhaal wordt gepubliceerd op vrijdag 12 december om 14.00 uur. Het eerste kortverhaal zal gaan over Draco Malfoy, Harry’s grootste vijand op school gedurende de jaren die hij op Hogwarts heeft doorgebracht. Het zou gaan om een hoofdstuk dat de uiteindelijke versie van Half-Blood Prince niet gehaald heeft, net zoals de elf andere kortverhalen.

Elder Wand

Volgens fansite Snitchseeker zou een ander verhaal over Florean Fortescue gaan. Hij was de eigenaar van een ijssalon in Diagon Alley, maar werd vermoord door Death Eaters. De precieze omstandigheden van zijn dood zijn altijd vaag gebleven, en Rowling zei dat ze eigenlijk een hoofdstuk had geschreven over het hoe en waarom, maar dat ze dat deel uiteindelijk uit een boek had geschrapt. Mogelijk komen we nu dus te weten waarom hij vermoord werd (het zou met de Elder Wand te maken hebben).

Hoewel er de laatste tijd weer meer verhalen op Pottermore gepubliceerd worden, blijft Rowling van mening dat Harry Potter and the Deathly Hallows het laatste echte Potter-boek zal blijven. Fans moeten dus niet hopen op een vervolg op de serie, maar zullen zich tevreden moeten stellen met kortverhalen over andere personages.

Meer
Lees meer...