Oplichter achter mislukte levering van mondmaskers wil schadevergoeding van Belgische staat

Mahmut Öz, de man achter de mislukte levering van vijf miljoen mondmaskers vanuit Turkije aan ons land, eist een schadevergoeding van de Belgische overheid.
EPA

Mahmut Öz, de man achter de mislukte levering van vijf miljoen mondmaskers vanuit Turkije aan ons land, eist een schadevergoeding van de Belgische overheid. Dat melden de Mediahuis-kranten. De man werd gearresteerd en van oplichting beschuldigd, maar daar laat hij het niet bij. Öz beweert dat minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) hem te laat betaalde.

Mahmut Öz
Twitter

Aan het begin van de coronacrisis dreigde er een tekort aan mondmaskers te komen in ons land. Voormalig Open Vld’er Mahmut Öz beloofde een levering van 5 miljoen mondmaskers vanuit Turkije.

Die levering kwam er echter nooit aan. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) zei dat de België opgelicht werd door de Turkse firma die voor de levering zou zorgen. Mahmut Öz werd opgepakt, maar hij vecht terug via zijn advocaten. “Die klacht wegens oplichting is gewoon vals”, zegt hij. “Als zij (De Block, red.) op tijd had betaald, had ik de mondmaskers op tijd kunnen leveren.” Daarom eist Öz een schadevergoeding van de Belgische staat en excuses van De Block.

(Lees hier of je mond bedekken met een sjaal helpt tegen besmetting met het coronavirus.)

“Wanbetaling door De Block”

De Block
EPA

“Volksgezondheid betaalde op woensdag 11 maart 3,5 miljoen euro aan mijn cliënt”, zegt zijn advocaat Walter Damen. “Dat gebeurde per gewone overschrijving, waardoor zaakvoerder Mahmut Öz het geld pas donderdagmiddag op zijn rekening kreeg en kon doorstorten naar de leverancier in Turkije. Meneer Öz waarschuwde Volksgezondheid op donderdag 12 maart al voor de gevolgen van die trage betaling. Tijdens het volgende weekend moesten er geen mondmaskers verwacht worden.”

De mondmaskers kwamen nooit aan in ons land en de overheid heeft via andere leveranciers mondmaskers aangekocht.

Gesponsorde artikelen