Make-over van het jaar! Een dakloze krijgt een knipbeurt en …

Make-over van het jaar! Een dakloze krijgt een knipbeurt en …

De kleren maken de man, maar een goed kapsel doet ook wonderen. Neem nu Jose Antonio, die 25 jaar op straat woonde in het Spaanse Palma in Mallorca. Hij kreeg een gratis knipbeurt van een lokale kapperszaak in Palma en was na zijn metamorfose niet meer te herkennen.

Hij is 57 en was voor een goede vijfentwintig jaar dakloos. Maar dat weerhield Jose Antonio – gekend als Josete – er niet van zijn leven te leiden. Met auto’s parkeren verdient hij zijn klein beetje geld om eten te kopen. Maar na de make-over veranderde zijn leven voorgoed.

Eén van Josetes klanten was de eigenaar van kapperszaak La Salvajeria. Hij gaf Jose een goede knipbeurt en veranderde hem zo in de George Clooney van de Mallorcaanse stad.

De knipbeurt werd al gefilmd in 2015, maar werd net vrijgegeven voor de driejarige verjaardag van de kapperszaak. Het filmpje ging viraal en werd ondertussen al meer dan 600.000 keer bekeken.

Onherkenbaar

De enige woorden die Jose kon uitbrengen vlak na de knipbeurt waren: “This is incredible, is this me? I’m so different, no-one’s going to recognise me unless I tell them who I am.” En hij had gelijk, niemand herkende hem. Pas nadat hij hen vertelde wie hij was, zagen ze het.

Na de make-over liet hij zijn cataract behandelen en kon hij een kamer huren. Nu drie jaar later ziet Jose er nog steeds fris en gezond uit. Hij parkeert wel nog steeds auto’s, maar is volop op zoek naar een vaste job.

Gesponsorde artikelen