Maken we binnenkort thuis geen koffie meer met pads, maar bier?

Maken we binnenkort thuis geen koffie meer met pads, maar bier?

Wij kunnen het ons nog niet direct voorstellen, maar mogelijk kunnen we binnenkort thuis bier maken met pads, net zoals je nu doet met je koffie. AB Inbev, bekend van onder andere Jupiler en Stella Artois, is namelijk een samenwerking aangegaan met Keurig, een Amerikaans bedrijf dat zo’n koffiemachines maakt.

Sinds er koffiepads bestaan is een tas koffie drinken veel eenvoudiger geworden dan met oude koffiezetapparaten, maar toch klinkt het heel vreemd om hetzelfde te doen met bier. Het is AB Inbev, bekend van onder andere Jupiler en Stella Artois, en Keurig nochtans menens, want ze willen een systeem ontwikkelen waarmee we thuis zelf bier, cocktails en andere alcoholische dranken kunnen maken.

Het Amerikaanse bedrijf Keurig is sinds vorig jaar op zoek naar alternatieven voor zijn koffiepads omdat de verkoop al enige tijd daalt. Daarom begonnen ze vorig jaar met pads met frisdranken zoals Coca Cola en Fanta, maar dat flopte en werd van de markt gehaald.

Nu hopen ze dus met hun biermachine wel succes te hebben. Hoe dat precies zal werken is nog niet bekend, want de samenwerking met AB Inbev is nog maar juist getekend, maar mogelijk maken we dus binnenkort zelf ons bier op dezelfde manier waarop we nu onze koffie maken.