Makers ‘Dark’ en ‘1899’ gaan nieuwe serie maken voor Netflix

Baran bo Odar en Jantje Friese, die eerder al Dark en 1899 maakten voor Netflix, gaan nu een nieuwe reeks maken. Die zal gebaseerd zijn op de comic Something Is Killing The Children. Dit is opmerkelijk aangezien hun laatste reeks 1899 eerder dit jaar na amper één seizoen gecanceld werd.

Het Duitse duo Baran bo Odar en Jantje Friese zal een gloednieuwe reeks maken voor Netflix. Het gaat opnieuw over een mysterieuze horrorreeks gebaseerd op de comic Something Is Killing The Children.

Something Is Killing The Children

Voor de nieuwe reeks zullen Baran bo Odar en Jantje Friese de comic Something Is Killing The Children verwerkten tot een serie. De comic, die in 2019 gelanceerd werd door Boom! Studios, vertelt het verhaal van een klein stadje dat te maken krijgt met monsters die kinderen opeten. Maar een jonge vrouw lijkt te beschikken over mysterieuze krachten die de monsters kunnen tegengaan.

De korte inhoud van de comic leest als volgt: “Wanneer de kinderen van Archer’s Peak beginnen te verdwijnen, lijkt alles hopelijk. De meeste kinderen keren nooit terug, maar degene die wel terugkeren, hebben vreselijke verhalen. Het gaat om onmogelijke verhalen over vreselijke wezens die in de schaduw leven. Hun enige hoop om gevonden te worden en een einde te maken aan het gevaar is een vreemde vrouw die plots aankomt. Zij gelooft de kinderen en beweert dat ze kan zien wat zij zien. Haar naam is Erica Slaughter. Ze vermoordt monsters.”

De stripreeks van Something Is Killing The Children groeide uit tot een van de meest succesvolle Engelstalige comics uit de afgelopen vijf jaar. Daarnaast viel de reeks ook meermaals in de prijzen. James Tynion IV en Werther Dell’Edera, respectievelijk de auteur en de tekenaar van de stripreeks, zullen ook betrokken zijn bij de Netflixreeks.

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...