Left Right
scrollTop top

Maltese zangeres beschuldigd van plagiaat van ‘Teleromeo’ van K3


K3
© VMMA

De muziek van K3 is voor ons natuurlijk cultureel erfgoed. Maar in andere landen zijn de nummers van het trio niet bekend. En daar maken liedjesschrijvers gretig gebruik van door de nummers van K3 te plagiëren.

Je hebt waarschijnlijk nog nooit in je leven gehoord van de Maltese zangeres Emma Muscat, of de zanger Astol, maar hun nieuwste nummer Sangria zal je misschien wel herkennen. Want het lijkt wel heel erg op Teleromeo van K3.

Plagiaat

Volgens K3-componist Miguel Wiels gaat het om een overduidelijke vorm van plagiaat. En ook wij moeten toegeven dat het refrein van het nummer wel heel bekend in de oren klinkt. We willen zelfs al bijna meezingen: “Wie heb ik aan de lijn, hallo, hallo?”

In het weekblad Dag Allemaal laat Miguel Wiels weten dat hij samen met Studio 100 overweegt om juridische stappen te zetten tegen de Maltese zangeres en haar team.

Oordeel zelf:

Beluister hier nog eens het origineel van K3:

Niet de eerste keer

Het is overigens niet de eerste keer dat nummers van K3 schaamteloos geplagieerd worden. Zo ontdekte Miguel Wiels in 2015 nog een nummer van de Chinese groep Flower Band. Het refrein van het nummer Fairytale Love lijkt verdacht veel op dat van Heyah Mama van K3.

Luister hier naar de gelijkenissen tussen de twee nummers:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…