Man die been verloor bij #BrusselsAttacks ontmoet militair die zijn leven gered heeft

Man die been verloor bij #BrusselsAttacks ontmoet militair die zijn leven gered heeft

Walter Benjamin verloor een been bij de aanslagen op Brussels Airport. Maar hij leeft nog, en dat heeft hij te danken aan een van de 28 militairen die er aan ’t werk was. Via de Facebook-pagina van Vranckx lanceerde de man een oproep om ‘zijn’ militair terug te vinden, en vandaag was ’t zover: ze hebben elkaar ontmoet in ’t ziekenhuis waar Benjamin nog altijd ligt. Meer dan 3 weken na de aanslagen liggen nog altijd 47 mensen in het ziekenhuis.

“Er kwam een soldaat van het leger naar me toe en nam me zo in mijn armen.” Zo herinnert Walter Benjamin zich wat er gebeurde vlak na de aanslag van 22 maart. “Hij bleef herhalen dat ik niet mocht slapen, dat ik wakker moest blijven. Hij heeft een stuk stof uit zijn zak genomen of hij heeft een stuk van zijn broek gescheurd. Ik weet niet precies wat hij gedaan heeft, maar hij heeft mijn been sterk afgebonden om het bloeden te stoppen. Maar ik had echt al veel bloed verloren. Als hij me niet was komen helpen, was ik nu dood.”

Om de militair te vinden die zijn leven gered heeft, lanceerde Walter een oproep via de Facebookpagina van In het spoor van Rudi Vranckx. “Ik wil echt alles doen om hem terug te vinden”, zei hij toen. “Die soldaat heeft mijn leven gered. Ik denk dat hij van de kazerne van Heverlee of Peutie moet zijn.”

“Ik denk dat ik u herken”

En vandaag was het zover, en heeft Benjamin bezoek gekregen van niet één, maar twee militairen, onder wie Nathan, de man die zijn leven gered heeft.

“Ik denk dat ik u herken”, zei een zeer ontroerde Benjamin. “Het doet plezier om u te zien. Ik heb mijn leven aan u te danken. Ik heb mijn leven aan het Belgische leger te danken. Als jullie daar niet geweest waren, was ik hier niet meer.”

De militair zelf bleef discreet en bescheiden: “Ik ben hier vandaag, maar er zijn veel anderen die ook mensen geholpen hebben. Zij zouden ook graag de mensen die ze geholpen hebben ontmoeten en weten waar ze zijn.”

De video van de reünie:

Gesponsorde artikelen