Man die gisteren Raoul Hedebouw stak met een mes deed het omdat hij zijn brief niet beantwoordde

Man die gisteren Raoul Hedebouw stak met een mes deed het omdat hij zijn brief niet beantwoordde

De man die gisteren PVDA-kopstuk Raoul Hedebouw aanviel met een mes, blijft aangehouden. Hij zou gehandeld hebben uit wraak, omdat Hedebouw geen antwoord had gegeven op zijn brief. De zestiger zal nu ook psychologisch onderzocht worden.

Tijdens de 1 meiviering van de PVDA in Luik werd gisterenmorgen Kamerlid Raoul Hedebouw aangevallen met een mes. Hedebouw werd geraakt in het bovenbeen, maar raakte enkel lichtgewond. Het PVDA-kopstuk werd, na het brengen van zijn speech, afgevoerd naar het ziekenhuis maar moest niet verder worden verzorgd. De aanvaller werd al snel gevat en blijft nu ook aangehouden. De man, een 62-jarige uit Luik, zou Hedebouw naar eigen zeggen hebben aangevallen uit wraak.

De zestiger zou een tijd geleden tweemaal het slachtoffer geworden zijn van agressie, in Luik en in Antwerpen. De personen die hem toegetakeld hebben, zouden volgens hem een te lichte straf gekregen hebben, zo zegt Catherine Collignon van het parket van Luik aan de RTBF. In de steek gelaten door het gerecht en de politiek, zou de Luikenaar meerdere politici hebben gecontacteerd.

“Raoul Hedebouw zou de laatste persoon zijn die hij heeft aangeschreven, maar zonder antwoord. Hij heeft meneer Hedebouw in een bepaald opzicht willen straffen voor zijn stilte. Het gaat hier in geen geval om een politieke daad”, concludeert Collignon. De 62-jarige zou ook nooit de intentie hebben gehad om te doden. De man blijft dus aangehouden en zal ook psychologisch worden onderzocht.

Gesponsorde artikelen