Man dreigt kat neer te schieten als zijn tweet (voor het goede doel) niet wordt gedeeld

Man dreigt kat neer te schieten als zijn tweet (voor het goede doel) niet wordt gedeeld

“Als ik deze middag nog geen retweet heb gekregen voor mijn vrienden in de Britse Maagdeneilanden, dan is dit een dode kat”. Deze schokkende tweet stuurde de Zwitser Leo Ferraro de wereld in, gericht naar onder meer acteur John Cleese. En ook al schuilen er goede bedoelingen achter, toch zorgt de tweet voor veel ophef.

Met de tweet wil Leo Ferraro mensen helpen die getroffen zijn door orkaan Irma. De Zwitser stuurde de bedreiging naar onder andere acteur John Cleese, en eist dat het bericht wordt geretweet om zoveel mogelijk mensen te bereiken. “Met hun hulp wil ik het bereik van mijn sociale media zo groot mogelijk maken en nog meer de aandacht vestigen op de vernietigende kracht van de orkaan”, zegt de man.

Die Toten Hose

Bij de tekst voegde Ferraro een schokkende video waarbij hij een pistool op het kopje van de kat richt. Op de achtergrond hoor je het nummer Alles aus Liebe van de Duitse band Die Toten Hose. Diezelfde groep bracht hem bovendien op het idee voor het dreigement: “In 1993 moest de groep op zoek gaan naar een huis waarin ze een concert konden geven. Uiteindelijk kozen ze voor het huis van een man die ermee dreigde om zijn hond neer te schieten indien ze niet bij hem zouden spelen.”

Het was natuurlijk nooit de bedoeling van Ferraro om zijn kat neer te schieten. Het pistool was zelfs een alarmpistool. Hij wou enkel een statement maken om zo de aandacht vestigen op de slachtoffers van de orkaan.

Bekijk de omstreden tweet hier:

Gesponsorde artikelen