Man, man, man… 15 maanden rijverbod erbij voor Jordan Lukaku: hij zit nu aan 30 maanden in totaal

Man, man, man… 15 maanden rijverbod erbij voor Jordan Lukaku: hij zit nu aan 30 maanden in totaal

Owkay, Jordan Lukaku, 22 jaar, Rode Duivel en broer van Romelu, heeft een probleem. Hij is ondertussen bijna bekender als veelovertreder dan als voetballer. Want hij lapt blijkbaar alle verkeersregels aan z’n laars en heeft nu al 30 maanden rijverbod. Pijnlijke toestanden.

Liefst 30 volle maanden rijverbod, dat heeft Jordan Lukaku nu al verzameld. De politierechtbank van Brugge sprak zich gisteren uit voor 15 maanden. En het wordt nog ‘fraaier’: hij moet zich op 13 oktober opnieuw in Aalst gaan verantwoorden, op 26 oktober moet hij nog maar eens in Dendermonde verschijnen. In die laatste rechtbank liet politierechter Peter D’Hondt het gsm-verkeer van de verdediger uitpluizen, om te zien of Jordan liegt.

Reden is een snelheidsovertreding op de E40: de verdediger zou geflitst zijn op de trajectcontrole tussen Erpe-Mere en Wetteren. Maar hij ontkent: op hetzelfde moment was hij aan het trainen bij zijn ex-club KV Oostende, zegt hij. De kustploeg gaf een attest dat zijn aanwezigheid op de training moet bewijzen.

Maar de politierechter is toch niet helemaal overtuigd en wil dus zijn gsm-verkeer laten natrekken. Als Lukaku effectief de waarheid zou spreken, dan zou het signaal op dat moment niet opgepikt zijn door één van de gsm-masten langs het traject dat hij reed vanuit zijn woonplaats Sint-Jans-Molenbeek op weg naar Oostende. Als hij zou gelogen hebben, ziet het er rampzalig uit voor Lukaku.

Nooit z’n rijbewijs komen afgeven in Brugge

Want nu is hij dus alweer voor 15 maanden z’n rijbewijs kwijt. In Brugge was immers vergeten z’n rijbewijs binnen te brengen na een uitgesproken rijverbod. Lukaku, die bij de Italiaanse club Lazio speelt, kwam nooit opdagen in Brugge. De rechter kon er niet mee lachen. Ze veroordeelde hem bij verstek tot een extra rijverbod van 15 maanden en een geldboete van 1.500 euro, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Lukaku riskeert nog grotere straffen, want zeker D’Hondt laat niet met zich sollen. En niets beter dan een stevige symbolische zaak met veel media-aandacht om nog eens ferm het belang van verkeersveiligheid te onderstrepen.

Gesponsorde artikelen