Left Right
scrollTop top

Man rijdt met zware BMW in op terras in Frankrijk: 1 dode en minstens 5 gewonden


Man rijdt met zware BMW in op terras in Frankrijk: 1 dode en minstens 5 gewonden

In de Franse stad Sept-Sorts, ten oosten van Parijs, is een wagen ingereden op het terras van een pizzeria. Volgens Franse media is een meisje van acht jaar omgekomen. Minstens vijf anderen raakten gewond. De bestuurder van het voertuig zou opgepakt zijn.

Een man is met een zware BMW opzettelijk het restaurant binnengereden. Toen hij toesloeg, waren er veel mensen aan het eten. De verdachte zou vrijwel meteen overmeesterd zijn en overgebracht zijn naar het politiekantoor. Hij is 39 jaar oud en zei in verwarde toestand aan de agenten dat hij zelfmoord wilde plegen en dat er wapens in zijn auto lagen. Het zou dus niet gaan om een terreurdaad. De man was niet bekend bij de hulpdiensten.

Ondertussen heeft de nationale politie het onderzoek overgenomen. Volgens het parket is bestuurder met opzet op het terras ingereden. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigt dat de man vorige week een zelfmoordpoging ondernam en depressief is.

Het overleden meisje was volgens de eerste mediaberichten 8 jaar oud, maar volgens France 2 gaat het om een 13-jarig meisje. Volgens getuigen op Facebook zou onder de gewonden een jongen van amper drie à vier zijn. De pizzeria ligt op een industrieterrein op ongeveer 65 kilometer van Parijs.

Een getuige doet zijn verhaal:

De plaats van de aanrijding:

Dringend nood aan een gesprek? Personen met zelfdodingsgedachten, hun omgeving en nabestaanden kunnen voor een hulpverlenend gesprek terecht op de gratis en erkende nooddienst. Bel 1813 of chat via zelfmoord1813.be.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899