Man schildert Jezus met zijn tong

Man schildert Jezus met zijn tong

De Wall Street Street Journal brengt in het onderdeel India Real Time het opmerkelijke verhaal van een Indiër die al jarenlang schildert met zijn tong. De 33-jarige Ani Varnam zegt op die manier al meer dan 1.000 werken te hebben geschilderd. 

Varnams unieke methode is niet zonder gevaar. De chemicaliën in zijn verf veroorzaakten al verscheidene gezondheidsproblemen, waaronder een verzwakte lever, kaakproblemen, allergieën rond zijn kin en mond en oogproblemen omdat hij altijd zo dicht bij het canvas werkt. De verf heeft ook zijn smaak- en reukzin aangetast.

“Ik wil bekend en geliefd zijn in heel de wereld voor mijn nieuwe, innovatieve ideeën”, zegt Varnam aan reporter Suryatapa Bhattacharya. Hij probeerde al zijn neus, vingers, tenen, knieën, elleboog en kin, en trachtte zelfs te schilderen terwijl hij op zijn motorfiets reed. “Ik heb altijd al een nieuw idee gewild”, legt Varnam uit.

Record

De man wil nu in het Guinness Recordboek belanden met een tongschilderij van bijna 2,5 meter. Het gaat om een eigen versie van Het Laatste Avondmaal van Leonardo Da Vinci, dat Jezus en zijn apostelen afbeeldt. Varnam deed er drie maanden over, inclusief de pauzes die hij nodig had om zijn tong te laten ontzwellen na een allergische reactie.

“De smaak van verf is verschrikkelijk, vooral blauw, groen en wit”, zegt Varnam, die zijn tong ook gebruikt om verf te mengen. Van verf veranderen wil hij niet, omdat organische waterkleuren niet dezelfde diepte zouden hebben. Tegenwoordig verft hij met zijn tong wel enkel nog voor demonstraties, staat in The Hindu

Voor zijn volgende project wil Varnam met twee vingers en twee tenen simultaan op vier canvassen schilderen… 

Gesponsorde artikelen