Man wil gewichtsverificatie voor vrouwen op Tinder tegen ‘fatfishing’

Man wil gewichtsverificatie voor vrouwen op Tinder tegen ‘fatfishing’

Nadat Tinder als 1 aprilgrap de lengte van mannen vroeg, stuurt een man naar hen dat ze dan ook maar het gewicht van vrouwen verplicht op de app moeten vragen en verifiëren. Hij en zijn vrienden zijn al regelmatig ‘gefatfished’, zijn eigen variant op ‘catfished’, was zijn wederwoord. De man had niet door dat de lengteverificatie een grap was dus is al zijn seksistische energie uiteindelijk voor niets geweest. 

Tinder stuurde naar hun mannelijke gebruikers dat ze screenshots moesten nemen als ze naast hoge commerciële gebouwen staan en dat de datingapp dan hun technologie zou gebruiken om te meten hoe groot ze effectief zijn. Mannen die op hun profiel zetten dat ze een meter 80 groot zijn, en dat dan effectief ook zijn, zouden dan een badge krijgen van de app om aan te tonen dat ze de waarheid spreken. “Het is gedaan met de leugens”, staat er op de website van Tinder te lezen. “In de Verenigde Staten is maar 14,5 procent van de mannen een meter 83 of groter, dus we verwachten een grote daling in de 80 procent van de Tindergebruikers die beweren dat ze die lengte hebben.

Via dit Twitterbericht kan je de melding van Tinder bekijken:

Fatfishing

De man vond die nieuwe aanpassing duidelijk oneerlijk en ijverde om hetzelfde te doen bij vrouwen maar dan over hun gewicht. “Ik kan je garanderen dat ze niets zullen doen over het gewicht van vrouwen”, vermeldt de man, duidelijk geïrriteerd, “Ik heb vrienden die al gefatfished zijn. Dat is eigenlijk bijna hetzelfde. Waarom zouden mannen in godsnaam hun lengte moeten laten weten als vrouwen niet verplicht zijn om hun gewicht erop te zetten?”

Dubbele standaarden rond aantrekkingskracht zelfde geslacht

Hij gaat nog verder: “Het irriteert mij zo hard dat vrouwen in een andere positie lijken te verkeren dan mannen als het gaat over aantrekkingskracht. Mannen en vrouwen zijn toch gelijk? Wel, behandel ze dan gelijk.” Wel beweert de man geen haat te hebben tegen vrouwen met een maatje meer en is hij ook een meter 80 groot, dus over zijn eigen lengte gaat het niet.

Of het nu een echte 1 aprilgrap is of niet, dat heeft de oppervlakkige datingapp nog niet bevestigd. Maar hun persbericht op de site over de nieuwe functie, is zo hands-on, dat het niet anders kan zijn dan een grap.

Hoe ziet een perfecte Tinder bio eruit? De beste tips voor zowel mannen als vrouwen lees je hier!

Geen zorgen, liefste Tindergebruikers, deze verificaties komen er zeker niet, dus swipe naar hartenlust verder. En als seksistische mannen ook maar naar je gewicht durven vragen, vraag jij dan maar eens ongegeneerd naar een screenshot van hem tegen de kathedraal van Antwerpen.

Gesponsorde artikelen