Managed hosting is explosief gegroeid; dit zijn de redenen waarom

Geschreven met branded content van Transip.nl

Langzaam maar zeker maken steeds meer bedrijven gebruik van managed hosting. Managed hosting is een type hostingdienst waarbij de gebruiker toegang heeft tot de server en zijn bronnen, maar het hosting bedrijf verantwoordelijk is voor het beheer, het onderhoud en de administratie van de server. Maar waarom kiezen zoveel ondernemers voor dit type hosting? In deze blog vertellen we je de grootste beweegredenen hiervan zodat je zelf kunt bepalen of dit een goede keuze voor je is.

Veel specialisaties

In de eerste plaats is managed hosting erg gegroeid qua gebruik doordat er veel specialisaties zijn. In het begin was er in feite maar een soort managed hosting te vinden. Hierdoor was het een stuk minder interessant voor bedrijven doordat deze hosting geen oplossing kon bieden. Inmiddels zijn er echter talloze specialisaties te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan managed hosting speciaal voor webshops. Ook is er managed wordpress hosting te vinden, waarbij dit perfect aansluit op mensen die een wordpress website willen optimaliseren. Het is dan ook een understatement om te stellen dat de specialisatie van managed hosting deels voor de boom heeft gezorgd.

Extra schaalbaar

Managed hosting is ten tweede exponentieel gegroeid in populariteit naarmate het schaalbaarder is geworden. Met managed hostingdiensten kunnen bedrijven hun cloudomgeving beter aanpassen en een op maat gemaakte infrastructuur creëren die is geoptimaliseerd voor hun specifieke eisen, zonder te hoeven investeren in fysieke hardware of complexe softwaresystemen te hoeven bouwen. Deze schaalbaarheid moedigt bedrijven aan om cloud computing oplossingen te gebruiken, zodat ze hun activiteiten naar behoefte kunnen opschalen of verlagen met minimale kosten of inspanningen.

Een verbeterde beveiliging

Verder is managed hosting de afgelopen jaren populairder geworden vanwege de verbeterde beveiligingsfuncties. Met managed hosting kunnen organisaties hun risico op datalekken en andere beveiligingsrisico’s verkleinen, omdat hostingproviders verantwoordelijk zijn voor het leveren van veilige serveromgevingen en het beschermen van gevoelige gegevens. Bovendien geeft managed hosting gebruikers toegang tot een reeks beveiligingstools en -diensten die hen kunnen helpen hun systemen en gegevens te beschermen tegen kwaadwillende actoren. Nu data wetgeving steeds strenger wordt, kiezen vele bedrijven er dus voor om op managed hosting over te stappen.

Lagere kosten

Tot slot is managed hosting de afgelopen tijd een steeds populairdere optie geworden vanwege de lagere kosten in vergelijking met traditionele hosting. Door het beheer van hardware en software uit te besteden, kunnen aanbieders van managed hosting hun klanten aanzienlijke kostenbesparingen bieden, terwijl ze toch een hoog niveau van betrouwbaarheid en beveiliging bieden. Dit heeft geleid tot een explosieve toename van de vraag naar managed hosting services, omdat meer bedrijven zoeken naar manieren om hun IT-budgetten te verlagen en toch hun prestatiedoelen te halen. Dit is voor sommige bedrijven zelfs de grootste reden dat er voor deze vorm van hosting wordt gekozen.

Meer
Lees meer...