Left Right
scrollTop top

Manchester City heeft af te rekenen met 21 coronabesmettingen; bekerduel niet in gevaar


Manchester City 2021
© MI News/NurPhoto/Shutterstock/Isopix

Sportclubs die af te rekenen krijgen met een uitbraak van het coronavirus zijn al lang geen nieuws meer, maar zo erg als bij Manchester City is het nog maar zelden geweest. De Engelse club laat namelijk weten dat het op dit moment maar liefst 21 positieve gevallen telt. Het gaat om 7 spelers van de A-kern en 14 stafleden, waaronder trainer Pep Guardiola.

Voetbalclub Manchester City neemt het vrijdag 7 januari 2022 in de FA Cup op tegen Swindon Town uit de League Two, de Engelse vierde klasse. Voor dat bekerduel zal de ploeg niet kunnen rekenen op trainer Pep Guardiola. Die heeft namelijk positief getest op het coronavirus en wordt vervangen door assistent Rodolfo Borrell.

“Geen wedstrijden uitstellen”

Naast zijn coach mist Manchester City ook maar liefst zeven spelers van de A-kern. Zij hebben ook positief getest en zijn in quarantaine gegaan. Om wie het gaat, heeft de club niet bekendgemaakt. Vermoedelijk is Kevin De Bruyne niet bij de positieve gevallen. De Belgische middenvelder testte eind vorig jaar namelijk al eens positief, een besmetting die hem lange tijd parten speelde.

“We zullen spelen met degenen die beschikbaar zijn. Veel spelers hebben we niet meer, maar ons doel is om zoveel mogelijk te blijven spelen in alle competities en geen wedstrijden te moeten uitstellen”, laat Borrell weten op de website van Manchester City. “Op dit moment hebben we genoeg spelers, al weet ik niet wat er de komende dagen zal gebeuren.”

Jeugdspelers

Om aan voldoende spelers te raken, zal Manchester City enkele jongeren oproepen. Mogelijk hoort daar ook het 18-jarige Belgische talent Romeo Lavia bij, al is het niet duidelijk hoe zijn status op dit moment is. Ook de belofteploeg van Manchester City heeft op dit moment namelijk te maken met een uitbraak van het coronavirus en telt heel wat besmettingen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…