Bekijk hier hoe Måneskin nummers van Stromae en Selah Sue covert

De Italiaanse rockband Måneskin scoort hit na hit en weet iedere concertzaal of festivalweide in een mum van tijd uit Naast heel wat eigen nummers in zowel het Engels als het Italiaans, brengt de winnaar van het Eurovisiesongfestival ook af en toe covers. Dat was in het verleden niet anders, en toen bleek Måneskin zijn inspiratie zelfs meermaals te halen bij Belgische artiesten.

Måneskin lijkt met hun overwinning voor Italië op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam uit het niets te zijn opgedoken, maar niets in minder waar. Het nog steeds piepjonge viertal – zanger Damiano David (22), bassiste Victoria De Angelis (21), gitarist Thomas Raggi (20) en drummer Ethan Torchio (20) – knokt al meer dan vijf jaar aan de weg naar de top.

Beggin’

Wie oude optredens uit die eerste jaren opzoekt op het internet zal naast eigen nummers ook heel wat covers tegenkomen. De deelname van de Italiaanse talentenshow X Factor in 2017 is daar uiteraard niet vreemd aan. Het is zelfs al vanuit die periode dat hun cover Beggin’ (oorspronkelijk van the Four Seasons uit 1967). Dat nummer groeide de voorbije maanden uit tot een wereldhit en werd al bijna een half miljard keer afgespeeld op Spotify.

Raggamuffin van Selah Sue

Het is rond die periode dat Måneskin zich ook minstens tweemaal aan een cover van een Belgische artiest waagde. Zo vonden wij een video uit begin 2017, nog voor hun nationale tv-bekendheid in Italië, waarop de groep Raggamuffin van Selah Sue covert. Dat doet Måneskin live – en vol overgave – in de straten van hun thuisstad Rome. Voor hun grote doorbraak speelde de groep namelijk regelmatig op straat als buskers.

Naast die straatversie vonden wij op YouTube ook een video uit 2016 waarop Måneskin een intiemere homeversie brengt van Raggamuffin. Let vooral ook op hoe piepjong Thomas Raggi (links) er in deze video nog uitziet.

Alors On Danse en Tous Les Mêmes van Stromae

Ook Stromae is blijkbaar ook een van de favoriete artiesten van Måneskin. We konden twee filmpjes vinden van verschillende optredens uit het jaar 2018 waarop de Italiaanse rockers – en dan vooral zanger Damiano – zich aan hun beste Frans wagen voor een wel heel speciale cover van Stromae. Het gaat namelijk telkens om een medley van Alors on Danse en Tous Les Mêmes, twee van de grootste hits van de Brusselse trots. Bekijk hieronder wat het resultaat daarvan was.

Meer
Lees meer...