Manneken Pis heeft een blaasprobleem … Hij plast hele straat onder na sabotage

Manneken Pis heeft een blaasprobleem … Hij plast hele straat onder na sabotage

Normaal gezien watert de 58 cm grote Manneken Pis, omdat hij dat ook mag, braaf in zijn fonteintje. Gisteren was dat toch iets anders en bereikten zijn stralen de overkant van de straat. Ook als je voorbij liep op de hoek van de Eikstraat en de Stoofstraat, kreeg je wat water op je. Lokale zender ‘Bruzz’ zette de beelden online. 

Gisteren ging het regenen, maar dat is niet de reden waarom mensen nat werden in Brussel. Eén of andere grappenmaker zette ’s ochtends het kraantje van Manneken Pis hoger. Hierdoor reikte de straal van het bronzen beeldje tot de overkant.

Vorige week gebeurde dit ook

Volgens een woordvoerder van de Brusselse schepen van Cultuur en Netheid Karine Lalieux (PS) gebeurde dat vorige week ook al eens. “Het gaat waarschijnlijk om grappenmakers, die ’s nachts over het hek voor Manneken Pis klimmen en dan een kraantje opendraaien waardoor de straal sterker wordt”, zegt ze tegen VTM Nieuws.

Ondertussen is het probleem al verholpen en werd het kraantje snel terug aangepast naar de normale hoeveelheid. Onze kleine jongen plast weer in zijn eigen bassin. De beelden blijven uiteraard online vereeuwigd.

Kiekeboe?

In De Morgen werd iets erg opmerkelijk aangehaald: “Hebben de grappenmakers de inspiratie gehaald bij de Kiekeboe-strip de Haar-Tisten?” De gelijkenissen zijn treffend want in dat album plast een gesaboteerde Manneken Pis ook met een sterke straal op toeristen. In de strip werden de toeristen wel kaal, maar laten we daar nu geen punt van maken.

Gesponsorde artikelen