Mannen opgepast: nieuwe filter die ‘dickpics’ blokkeert

Bijna de helft van de vrouwen heeft het al eens meegemaakt: een dickpic in je inbox, zonder dat je erom vroeg. Ook de Amerikaanse webdesigner Kelsey Bressler kreeg ermee te maken. Maar de 28-jarige vrouw bleef niet bij de pakken zitten en maakte een filter die dickpics blokkeert.

Een dickpic in je inbox ontvangen zonder dat je die wil krijgen, is niet leuk. De meeste vrouwen hebben er al eens mee te maken gehad. Het nadeel is dat er geen strikte wetgeving rond bestaat en het dus eigenlijk niet illegaal is om een dickpic te sturen.

Dickpic werende filter

Dick pic
GettyImages

De Amerikaanse webdesigner Kelsey Bressler kreegt er ook mee te maken. Zij was het beu en bedacht een manier waarop ongevraagde dickpics niet meer in haar privéberichten terecht kwamen. Bressler creëerde een filter die automatisch piemels herkent.

Om de filter te voeden werd die aangevuld met pornografisch materiaal waarin piemels in verschillende maten en grootten verschenen. Op die manier kon het systeem ze beter herkennen. En dat werkte effectief. In maar liefst 95 procent van de gevallen kon de filter het mannelijk vlezig materiaal herkennen én verwijderen. Zo komt het nooit in je inbox terecht en kom je er dus niet mee in contact.

https://twitter.com/raeBress/status/1169625733750124544?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1169625733750124544&ref_url=https%3A%2F%2Fevajinek.kro-ncrv.nl%2Fcultuur%2Fze-was-helemaal-klaar-met-dickpics-dus-bedacht-ze-zelf-de-oplossing

Om de filter uitvoerig te testen deed Bressler een oproep via Twitter of mannen hun geslachtsdeel wilden doorsturen naar een testaccount. Dat deden ze met plezier. Zo goed als alle geslachtsdelen werden verwijderd behalve een man die zijn piemel bedekt had met paarse glitters.

Waarom geen actie van Twitter en Facebook?

De vraag die hier meteen wordt gesteld, is waarom een webdesigner op amper een paar dagen zo’n filter ineen kan boksen terwijl socialemediaplatformen zoals Facebook en Twitter dat niet doen? Dat komt omdat er geen harde regelgeving bestaat rond dickpics. Iemand die met zijn lange jas over straat loopt en die naar behoren opentrekt is illegaal. Een dickpic sturen daarentegen niet.

Twitter heeft namelijk een functie waarbij gebruikers kunnen melden of iets gevoelig materiaal bevat. Die functie kan je inschakelen waardoor je gevoelige of seksuele beelden niet te zien krijgt. Een dickpic toegestuurd krijgen in je inbox, kan je dan weer niet uitschakelen.

Afgelopen jaar veranderde gemeenteraadslid Joseph Borelli van het Amerikaanse Staten Island wel de wetgeving. Hij verbood namelijk cyberflashing (dat is onder andere ongevraagd een dickpic sturen). Mensen die zich er toch aan wagen, kunnen een boete krijgen van meer dan 900 euro of een jaar gevangenisstraf.

Dus als je nog eens het idee hebt om ongevraagd je piemel door te sturen, denk er dan aan dat niet iedereen dat even tof vindt. Stuur liever een foto van een schattig dier, succes gegarandeerd.

Meer
Lees meer...